TIFF, la Sibiu şi în Bucureşti

TIFF, la Sibiu şi în Bucureşti

Sibienii şi bucureştenii vor putea vedea peliculele prezentate la festivalul de la Cluj-Napoca.

Capitala şi Sibiul au intrat, de aseară, în circuitul filmelor prezentate în cadrul TIFF 2010. Cele mai bune filme care au rulat la Cluj-Napoca vor putea fi văzute la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) şi la Cinema Elvira Popescu, în Bucureşti, şi în trei locuri din centrul Sibiu.

Lipseşte marele câştigător

TIFF-ul va colinda locuitorii Capitalei cu nouă zile de proiecţii, în fiecare după-amiază, până pe 17 iunie. Cele mai multe filme vor rula, de mâine, în sala de la Muzeul Ţăranului Român, iar de sâmbătă, vor începe, în incinta muzeului, şi proiecţiile în aer liber.

Seria programată zilnic până pe 17 iunie va debuta cu „Infidelitate”, o producţie Norvegia-Danemarca, peliculă ce prezintă povestea unui cuplu care, din prea mult bun trai liniştit, îşi găseşte sfârşitul într-un şir de relaţii extraconjugale. Din păcate, marele câştigător al ediţiei de anul acesta, filmul thailandez „Poveste anodină”, nu e inclus nici în programul de la Sibiu, nici în cel anunţat pentru Bucureşti.

„Mănuşile roşii”, cel mai aşteptat film

Cel mai aşteptat film care va fi proiectat la Sibiu este cel al lui Radu Gabrea, „Mănuşile roşii”. Filmată, în parte, chiar în Sibiu, pelicula este o adaptare a romanului cu acelaşi nume scris de Eginald Schlattner, preot din Roşia - un sat aflat la 20 de kilometri de oraş.

„Mănuşile roşii” este programat pentru sâmbătă seara, de la ora 22.00, în Piaţa Mică.

Filme gratuite vor putea fi vizionate, până duminică, şi la Teatrul de Vară.

Cinci lei, biletul la Habitus

În cel de-al treilea loc de desfăşurare a TIFF-ului sibian, Centrul cultural Habitus, preţul unui bilet este 5 lei, iar proiecţiile încep zilnic de la orele 16.00, 18.00 şi 20.00. Programul exact al proiecţiilor poate fi consultat pe site-ul festivalului - www.tiff.ro. Iar dacă tot ajungeţi la Sibiu pentru proiecţiile TIFF, puteti participa şi la cea de-a treia ediţie a Concursului de dans clasic şi contemporan.

Până duminică, 40 de dansatori profesionişti din nouă ţări vor concura pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Radu Gabrea şi-a dorit mult să facă premiera la Sibiu. La Cluj a fost o proiecţie informală.“, MIHAI CHIRILOV, director artistic TIFF

Ne puteți urmări și pe Google News