Tichete de vacanță pentru ambele maluri ale Prutului. Proiect pus la cale în Republica Moldova
- Maria Dima
- 29 august 2024, 13:29
Republica Moldova. Programul tichetelor de vacanță, care funcționează în România, ar putea fi extins și în Republica Moldova. În acest sens, au avut loc mai multe dicuții între oficialii celor două țări pentru punerea la punct a unui proiect comun care să ducă la dezvoltarea turismului între România și Republica Moldova. Primele dicuții au avut loc la Ministerul Culturii de la Chișinău, cu mai mulți primari, membri ai Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România.
Tichete de vacanță pentru dezvoltarea turismului
Secretarul de stat Andrei Chistola subliniat, în cadrul întrevederii, că această practică ar fi foarte binevenită pentru Republica Moldova: „Elaborarea unui tichet de vacanță, care ar putea fi utilizat pe ambele maluri ale Prutului, ar încuraja o colaborare fructuoasă între Republica Moldova și România”. Gheorghe Baciu, presedinte al Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România, a venit cu detalii.
„Pentru moment, în cadrul asociației fac parte 34 de stațiuni, iar scopul acesteia este de a oferi asistență strategică și tehnică stațiunilor care ar dori să se asocieze într-o astfel de rețea”, a declarat Gheorghe Baciu, citat de radiochisinau.md.
Premierul Dorin Recean susține proiectul tichetelor de vacanță
Subiectul tichetelor de vacanță a fost abordat și de către premierul Dorin Recean, prezent și el la discuții. „În efortul de a construi Europa la noi acasă, avem nevoie de suportul partenerilor noștri, de bunele practici și îndrumări în procesul de absorbție a fondurilor europene. Suntem pregătiți să fortificăm parteneriatul moldo-român în toate domeniile-cheie precum sectorul energetic, infrastructura rutieră a statelor noastre și să intensificăm colaborarea pentru a dezvolta în comun și sectorul turismului”, a spus premierul Dorin Recean.
În România, voucherele de vacanță reprezintă bonuri de valoare sub forma unui card bancar pe suport electronic, cu care, angajatul care primește voucherele poate cumpăra servicii turistice/vacanțe în România pentru el și familie. Acestea pot fi folosite la anumite unități turistice înregistrate la Autoritatea Națională pentru Turism. Valoarea tichetelor poate varia în funcție de politica fiecărui angajator.