Evenimentul Zilei > Politica > Theodor Stolojan sare în apărarea lui Orban: „E un fel de boală a parlamentarilor!”
Theodor Stolojan sare în apărarea lui Orban: „E un fel de boală a parlamentarilor!”

Theodor Stolojan sare în apărarea lui Orban: „E un fel de boală a parlamentarilor!”

Votul din Parlament la inițiativa Partidului Social Democrat, pe tema dublării alocațiilor, l-a făcut pe Theodor Stolojan să explodeze. 

Theodor Stolojan (76 de ani), membru al Partidului Național Liberal, pune tunurile pe parlamentarii care „pun sula în coaste” guvernului condus de către Ludovic Orban. Mai mult, fostul premier a subliniat faptul că nu doar partidul lui Marcel Ciolacu este responsabil de aceste atacuri.

„Totuși, trebuie să ținem cont de situația financiară a țării, de care răspunde Guvernul (…) Legea este aprobată, a mai fost o dublare și în acest an, iar acum asistăm la a doua. Se poate face și a treia (…) Parlametarii au amânat problema reducerii TVA-ului, altă măsură iresponsabilă. Din păcate, acest mod de a acționa în Parlament nu aparține doar PSD-ului. E un fel de boală intrată în parlamentarii noștri – care mai de care vine cu un proiect care să mărească cheltuielile bugetului”, a declarat Theodor Stolojan la RTV.

Cine este Theodor Stolojan

Theodor Stolojan, fost membru al Partidului Comunist Român (PCR), a mai făcut parte și din Frontul Salvării Naționale (FSN), condus de către Ion Iliescu – care l-a făcut premier în perioada 1991-1992, PLD și PDL.

Înainte de Revoluție, Theodor Stolojan a avut funcții-cheie. Economist în Departamentul Bugetului de Stat, în perioada 1972-1977, șeful diviziei Contabilitatea Bugetului Statului (1978-1982) și director adjunct și director al Departamentului Relații Valutare și Financiare Internaționale, respectiv inspector general la Departamentul Venituri de Stat și consilier la Ministerul de Finanțe.