Theodor Stolojan (76 de ani), membru al Partidului Național Liberal, pune tunurile pe parlamentarii care „pun sula în coaste” guvernului condus de către Ludovic Orban. Mai mult, fostul premier a subliniat faptul că nu doar partidul lui Marcel Ciolacu este responsabil de aceste atacuri.

„Totuși, trebuie să ținem cont de situația financiară a țării, de care răspunde Guvernul (…) Legea este aprobată, a mai fost o dublare și în acest an, iar acum asistăm la a doua. Se poate face și a treia (…) Parlametarii au amânat problema reducerii TVA-ului, altă măsură iresponsabilă. Din păcate, acest mod de a acționa în Parlament nu aparține doar PSD-ului. E un fel de boală intrată în parlamentarii noștri – care mai de care vine cu un proiect care să mărească cheltuielile bugetului”, a declarat Theodor Stolojan la RTV.

Cine este Theodor Stolojan

Theodor Stolojan, fost membru al Partidului Comunist Român (PCR), a mai făcut parte și din Frontul Salvării Naționale (FSN), condus de către Ion Iliescu – care l-a făcut premier în perioada 1991-1992, PLD și PDL.

Înainte de Revoluție, Theodor Stolojan a avut funcții-cheie. Economist în Departamentul Bugetului de Stat, în perioada 1972-1977, șeful diviziei Contabilitatea Bugetului Statului (1978-1982) și director adjunct și director al Departamentului Relații Valutare și Financiare Internaționale, respectiv inspector general la Departamentul Venituri de Stat și consilier la Ministerul de Finanțe.