The Prodigy, Reamonn si Europe au incheiat Sibiu 2007

The Prodigy, Reamonn si Europe au incheiat Sibiu 2007

  Cu cateva neajunsuri de organizare, dar cu trupe de renume in Piata Mare, Capitala Culturala Europeana, Sibiul a incheiat anul multumind miile de spectatori.

Nu au lipsit reprosurile cauzate in special de pauzele lungi dintre concerte, dar si de faptul ca artificiile nu au fost vizibile decat din anumite unghiuri.

Spectatori nemultumiti

Conceput pentru a marca finalul programului, sirul de spectacole de la Sibiu a avut cateva suferinte. In prima seara, pe 30 decembrie, dintre toate trupele anuntate nu a venit decat Loredana Groza & prietenii. The Prodigy, cea mai asteptata trupa, si-a amanat cu o zi concertul din cauza cetii de pe aeroport.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fire of Anatolia nu a mai sustinut spectacolul. Dansatorii au venit la Sibiu, insa, conform organizatorilor, cand au vazut temperaturile scazute, au refuzat sa danseze. „La -10 grade Celsius, suflantele de aer cald de pe scena au ridicat temperatura doar cu doua grade. Spectacolul va fi reprogramat pentru una dintre lunile de vara”, a spus Sergiu Olteanu, din cadrul biroului de presa al primariei.

Asa se face ca Loredana, alaturi de Agurida si de alti prieteni, au incalzit atmosfera pentru mai bine de doua ore, in loc de una. Seara de Revelion i-a adus pe scena pe cei de la The Prodigy. Din pacate, show-ul a inceput cu doar aproximativ 4.000 de spectatori, fiindca nu multi au stiut de reprogramare. Fanii inraiti se aflau in primele randuri.

„Am fost si la Scorpions, am venit acum special pentru Prodigy”, a spus Yumiko, o japoneza de 23 de ani, care stia de Sibiu de la una dintre prietenele voluntare.

Prodigy a cantat o ora, pentru un public ce s-a dublat pe parcurs. Cei doi solisti au coborat de pe scena si, bine flancati de SPP-isti, au mers la spectatorii din primele randuri. Au plecat fara bis, dupa ce au innebunit publicul nu numai cu muzica, dar si cu stilul original presarat cu injuraturi si ironii.

Pauze pustii

Pauzele lungi dintre concertele trupelor au fost principalul motiv de nemultumire a publicului. Practic, intre o trupa si alta au fost pauze de aproape o ora, timp in care in Piata Mare nu se intampla nimic. Publicul a devenit tot mai numeros la Reamonn si in special spre miezul noptii, cand in Piata Mare s-au aflat aproximativ 30.000 de oameni.

La ora 22.00, primarul Sibiului, Klaus Johannis, alaturi de ministrul culturii din Luxemburg, Francois Bildgen, au tinut discursurile de final de program. La mentionarea numelui presedintelui Basescu, sibienii au ovationat, insa au huiduit la cel al premierului Tariceanu.

Artificii abia vizibile

A urmat spectacolul pirotehnic si focurile de artificii al celor de la Groupe F, foarte reusite, insa vizibile numai dintr-un anumit unghi. Nici artificiile lansate in inaltul cerului nu s-au vazut prea bine, din cauza cetii.

Seara s-a terminat cu concertul Europe, care a dat numaratoarea finala la inceput de 2008. Sonorizarea intregii nopti a fost foarte buna. La ora 2.00, sarbatoarea s-a sfarsit, iar Piata Mare a ramas ca un camp de lupta, doldora de sticle goale.