Evenimentul Zilei > Politica > Tezaur dacic descoperit într-o sticlă de plastic
Tezaur dacic descoperit într-o sticlă de plastic

Tezaur dacic descoperit într-o sticlă de plastic

95 de monede dacice din aur au fost aduse ieri la Primăria comunei Orăştioara de Sus din judeţul Hunedoara. Din primele informaţii reiese că ar putea fi vorba de şi mai multe monede. Poliţia a început o anchetă.

“Ieri la ora 11.00, la sediul primăriei s-a prezentat un localnic din satul Ocolişu Mic cu 95 de monede dacice galbene de tip Koson. Omul ne-a povestit ca monedele au fost găsite într-o sticlă de plastic băgată într-o vizuină de vulpe, iar găsitori au fost trei copii care se întorceau de la joacă. Zona cu viziuni de vulpe este situată între satele Ocolişu Mic şi Ludeştii de Jos. Din ce am înţeles eu, cei trei copii au împărţit monedele şi le-au spus apoi părinţilor. Mama unuia dintre copii s-a prezentat apoi la cetăţeanul care a venit cu ele la noi spunându-i acestuia că nu are ce să facă cu ele, iar dacă nu le ia să le prede aautorităţilor, ea le aruncă. Întâmplarea a făcut ca la momentul în care a venit cetăţeanul cu cele 95 de monede, în primărie să se afle cu treabă şi un angajat al postului local de poliţie”, povesteşte primarul comunei Orăştioara de Sus, Vasile Inăşesc.

Conform acestuia poliţiştii au început încă de ieri o anchetă iar numărul monedelor ar putea să fie şi mai mare, după ce se va discuta şi cu familia celui de-al treilea băiat din grupul găsitorilor.

 

“Ieri la ora 11.00, la sediul primăriei s-a prezentat un localnic din satul Ocolişu Mic cu 95 de monede dacice galbene de tip Koson. Omul ne-a povestit ca monedele au fost găsite într-o sticlă de plastic băgată într-o vizuină de vulpe, iar găsitori au fost trei copii carese întorceau de la joacă. Zona cu viziuni de vulpe este situată între satele Ocolişu Mic şi Ludeştii de Jos. Din ce am înţeles eu, cei trei copii au împărţit monedele şi le-au spus apoi părinţilor. Mama unuia dintre copii s-a prezentat apoi la cetăţeanul care a venit cu ele la noi spunându-i că nu are ce să facă cu ele, iar dacă nu le ia să le prede aautorităţilor, ea le aruncă. Întâmplarea a făcut ca la momentul în care a venit cetăţeanul cu cele 95 de monede, în primărie să se afle cu treabă şi un angajat al postului local de poliţie”, povesteşte primarul comunei Orăştioara de Sus, Vasile Inăşesc.

Conform acestuia poliţiştii au început încă de ieri o anchetă iar numărul monedelor ar putea să fie şi mai mare, după ce se va discuta şi cu familia celui de-al treilea băiat din grupul găsitorilor.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: