Evenimentul Zilei > International > Texas, îngropat de furtuni de zăpadă și temperaturi extreme. Măsuri disperate anunțate de la Casa Albă
Texas, îngropat de furtuni de zăpadă și temperaturi extreme. Măsuri disperate anunțate de la Casa Albă

Texas, îngropat de furtuni de zăpadă și temperaturi extreme. Măsuri disperate anunțate de la Casa Albă

Texas, una dintre zonele din SUA grav afectate de furtuni de zăpadă, în ultimele zile. S-au anunțat măsuri de la Casa Albă.

Mari probleme în Texas, acolo unde, în ultimele zile, au fost înregistrate furtuni de zăpadă și temperaturi scăzute. Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a declarat stare de dezastru major pentru acest stat al Americii. Dar și pentru alte câteva regiuni afectate de vremea extremă.

Texas, un stat grav afectat de furtuni de zăpadă

Milioane de oameni au fost afectați, pentru că au rămas fără curent electric, apă potabilă și căldură. Conform autorităților, cel puțin 69 de persoane și-au pierdut viața din cauza intemperiilor vremii. Șeful de la Casa Albă a anunțat că persoanele afectate vor fi ajutate. Cei din zonele afectate pot să beneficieze de granturi pentru cazare temporară, dar şi pentru reparaţii. De asemenea, pot încasa împrumuturi pentru acoperirea daunelor la proprietăţi neasigurate. Ținând cont de situația disperată în care se află în această perioadă, conform whitehouse.gov.

Măsurile de ajutorare a persoanelor afectate de vremea extremă

„Finanțarea federală este, de asemenea, disponibilă guvernelor locale și eligibile ale statului și anumitor organizații private nonprofit. Pe o bază de repartizare a costurilor pentru măsurile de protecție de urgență și măsurile de atenuare a pericolelor la nivel de stat. Asistența poate include subvenții pentru locuințe temporare și reparații la locuințe. Împrumuturi cu preț redus pentru a acoperi pierderile de proprietăți neasigurate și alte programe pentru a ajuta persoanele fizice și proprietarii de afaceri să se recupereze după efectele dezastrului.” Se precizează în comunicatul transmis de oficialii de la Casa Albă.

În Texas este așteptat, săptămâna viitoare, și președintele Statelor Unite ale Americii. Cel mai probabil, Joe Biden va ajunge aici săptămâna viitoare. Situația nefavorabilă creată de vreme s-a răsfrânt și asupra măsurilor luate în timpul pandemiei de coronavirus. Campania de vaccinare a avut de suferit. Și asta pentru că mai multe vaccinuri anti-coronavirus nu au mai putut să ajungă la destinație.

De asemenea, mai multe clinici au fost nevoite să-și amânte programările efectuate pentru această campanie.