Evenimentul Zilei > International > Frauda electorală din SUA este reală: O femeie din Texas a fost arestată
Frauda electorală din SUA este reală: O femeie din Texas a fost arestată

Frauda electorală din SUA este reală: O femeie din Texas a fost arestată

O femeie din statul Texas a fost arestată miercuri, după difuzarea unei înregistrări în care încerca să convingă o bătrână să își schimbe votul.

Frauda electorală din SUA, despre care nimeni nu vrea să discute oficial, face o primă victimă. O anume Raquel Rodriguez din Texas a fost arestată, potrivit declarației poliției făcute postul de televiziune KSAT 12.

Procurorul General al Texasului, Ken Paxton, a anunțat că împotriva ei au fost formulate mai multe capete de acuzare. Acestea sunt: „fraudă electorală, vot ilegal, asistență ilegală la vot prin corespondență, posesie ilegală de buletine de vot”.

„Mulți continuă să afirme că frauda electorală nu există”, a spus Paxton. „Am știut de la început că această afirmație este falsă. Astăzi avem o nouă dovadă puternică. Este o victorie pentru corectitudinea electorală și un semnal puternic că oricine încearcă să fraudeze populația Texasului, să o priveze de votul său, sau să submineze corectitudinea electorală va fi adus în fața justiției.”

În toamnă, organizația Project Veritas a dat publicității o înregistrare video șocantă. În aceasta, Rodriguez încerca să convingă o bătrână să voteze cu un Democrat și să o ajute să-și schimbe votul.

În video, Rodriguez recunoștea că era plătită de candidați pentru a obține voturi în favoarea lor.

Frauda electorală din SUA există

James O’Keefe, fondatorul Project Veritas, a publicat pe Twitter o reacție la comunicatul Procurorului General.

„Celor care spun că «nimic nu contează», asta e pentru voi. Pentru cei care, în presă, spun că frauda electorală nu există și că nu facem altceva decât să «subminăm alegerile». STAȚI JOS!”

După publicarea înregistrării, Raquel Rodriguez a declarat la o emisiune de televiziune că a fost manipulată.

„Am știut că ceva nu este în regulă”

„Ei m-au împins și eu m-am lăsat manipulată”, a spus ea la News 4 San Antonio. „Nu prea am știut ce făceau, dar am știut că ceva nu este în regulă.”

Biroul procurorului general a comunicat că arestarea se baza pe două ore de înregistrări needitate. Acestea au fost examinate de Divizia de Fraudă Electorală a Biroului.

În același comunicat, se arată că, dacă va fi găsită vinovată, Rodriguez riscă 20 de închisoare.