Evenimentul Zilei > Actualitate > Teroare în închisoarea din Rusia! Navalnîi, ameninţat că va fi hrănit cu forţa. Duşmanul lui Putin trece prin momente cumplite
Teroare în închisoarea din Rusia! Navalnîi, ameninţat că va fi hrănit cu forţa. Duşmanul lui Putin trece prin momente cumplite

Teroare în închisoarea din Rusia! Navalnîi, ameninţat că va fi hrănit cu forţa. Duşmanul lui Putin trece prin momente cumplite

Avocații lui Alexei Navalnîi spun că starea sa de sănătate a clientului lor s-a înrăutățit și mai mult, determinând liderii occidentali să îndemne Rusia de a lua măsuri dar, fără niciun rezultat până în prezent.

A trecut mai mult de o săptămână de când liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a declarat greva foamei în închisoare cu scopul de a cere tratament medical pentru dureri de spate severe și amorțeală la picioare.

Iar acum, gardienii închisorii amenință că îl vor alimenta forțat cel mai mare opozant al liderului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, după aproape două săptămâni de greva foamei, a declarat echipa sa luni prin contul său oficial de Twitter.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a anunțat că va începe greva foamei pe 31 martie pentru a cere tratament medical adecvat pentru dureri de spate severe și amorțeală la picioare. Avocații săi  au declarat că starea sa s-a înrăutățit, de vreme ce amorțeala s-a extins asupra mâinilor sale.

Teroare în închisoarea din Rusia! Navalnîi, ameninţat că va fi hrănit cu forţa

„Văzând severitatea grevei foamei, administrația amenință să-l hrănească cu forţa zilnic”, a scris echipa sa pe contul său de Twitter.

Între timp, Alexei Navalnîi a fost mutat înapoi în celula sa din secția medicală a închisorii, unde a fost trimis cu febră și tuse severă pe care o leagă de un suspect de focar de tuberculoză printre colegii săi de celulă.

De atunci nu a putut să vadă un medic, a scris pe Twitter echipa sa. Alexei Navalnîi a slăbit 8 kilograme de la începutul grevei foamei și 15 kilograme de când a intrat în această închisoare, a mai scris pe Twitter echipa sa. Ritmul său cardiac este de 106 bătăi pe minut, mai mare decât inima normală a omului de 60 până la 90 de bătăi pe minut, a adăugat acesta.

Alexei Navalnîi execută o condamnare de 2,5 ani pentru vechile acuzații de fraudă într-o închisoare din regiunea Vladimir, care a fost descrisă drept una dintre cele mai dure din Rusia.

El a fost încarcerat la întoarcerea în Rusia din Germania, unde a petrecut luni de zile recuperându-se după ce a fost otrăvit aproape fatal cu agentul Novichok, au spus experţii europeni.

Săptămâna trecută, medicul personal al lui Alexei Navalnîi, Anastasia Vasileyeva, a fost reținut în afara în faţa închisorii în timpul unui miting pentru a cere să i se permită să vadă un medic din afara închisorii, relatează themoscowtimes.