UPDATE. Audierea lui Cristian Borcea s-a amânat pentru 29 octombrie, după ce un martor a lipsit, iar instanța a decis că este necesar ca audierea lui să aibă loc concomitant cu cea a fostului acționar al Dinamo. Redăm dialogul din sala de judecată:

Av. Ion Cazacu: Astratini (n.r. – Sorin Astratini, alt martor citat pentru marți) a fost prezent în curtea ICCJ la ora 10:00. ( n.r. – iar acum lipsește )

Jud.: Haideți să facem un demers…Duceți-va dvs. să vedeți.

Proc. Nu reprezintă niciun impediment în audierea martorului prezent (n.r. – Crostian Borcea).

Av. Cazacu: Toată această discuție procedurală e pentru ca ei trebuie audiați la acelasi termen. Dacă sunt audiați separat, unul ar putea să se informeze cu privire la depozitia celuilalt.

Jud. Solicitarea dvs. e întemeiată. S-a încuviințat ca acești martori să fie audiați la același termen. Domnule Borcea, puteți să veniți?

Borcea: Eu vin fără nicio problemă. Nu am putut să vin (n.r. – Borcea a mai fost citat la penitenciar) pentru că am fost internat în spital. Am fost pus liber.

Jud. Știu.

Borcea. Dar înca nu am fixat termen (n.r. – de către instanță, pentru contestația parchetului).

Jud. Dispunem aducerea cu mandat a martorului Astratini și amendă judiciară pentru faptul că nu s-a prezentat, deși a fost citat. Termen 29 octombrie.

Fostul acționar al Dinamo este martor în acest dosar, după ce a luat un teren de la Gabriel Oprea, care la rândul lui l-a luat de la Neculai Onțanu. Fostul primar a scăpat de acuzații prin prescrierea faptelor, la Curtea de Apel București.

Cristian Borcea e la un pas de libertate, după ce Judecătoria Sectorului 4 a admis săptămâna trecută cererea de eliberare condiționată formulată de fostul acționar al Dinamo. Decizia nu este definitivă, iar procurorii au declarat apel.

Săptămâna trecută, Borcea a arătat că a făcut tot posibilul pentru a dovedi că merită să fie eliberat. „Peste cinci luni am participat la programe, am plătit prejudiciile plus 2 milioane de euro penalități, am participat la cursuri. Am peste doi ani de zile în plus față de data propozabilă pentru eliberare. Am muncit non-stop!”, a spus fostul acționar al Dinamo. Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată în urma contopirii pedepselor primite în Dosarul retrocedărilor ilegale şi în Dosarul Transferurilor din fotbal.

În iunie 2016, Neculai Onţanu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

În iulie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis să înceteze procesul penal împotriva lui Onţanu, deoarece faptele s-au prescris.