Teqball-ul, un nou sport care face furori, l-ar putea aduce pe Ronaldinho în România. Superstarul avea programată o vizită înainte de pandemie
- Ramona Rotaru
- 1 ianuarie 2022, 10:29
Celebrul fotbalist Ronaldinho se ocupă de promovarea unui nou sport care face deja furori. Deși este apărut de puțin timp în lume, teqball-ul a reușit să adune extrem de mulți adepți într-un timp foarte scurt. Noul sport a câștigat adepți și în România, așa că superstarul brazilian avea programată o vizită de promovare, care a fost anulată din cauza pandemiei.
Teqball-ul ar putea să îl aducă în România pe celebrul superstar Ronaldinho. Noul sport este un fel de tenis cu piciorul, care capătă din ce în ce mai mulți adepți din întreaga lume. România este și ea pe lista țărilor care au înregistrat dezvoltări masive în ceea ce privește teqball-ul, mai ales în zona Ardealului.
Noul sport se pare că este preferat atât de foștii fotbaliști, cât și de cei aflați încă în activitate. Teqball-ul este un mod de a se relaxa și distra, jucând tenis cu piciorul. Printre numele celebre din fotbal care au fost atrase de noul sport se numără și Ronaldinho. Superstarul brazilian își dorește să promoveze cât mai mult acest tenis, așa că avea programate mai multe vizite pentru 2020. Din păcate, pandemia provocată de virusul SARS-Cov-2 l-a determinat să amâne planurile, însă nu este exclus ca ele să fie reluate din 2022.
Ronaldinho este așteptat în România pentru câteva meciuri demonstrative de teqball și pentru promovarea noului sport. Fostul mare fotbalist a păstrat contactul cu participanții de teqball din țara noastră și i-ar surâde ideea unei vizite pe plaiuri carpato-danubiano-pontice.
Teqball, un sport recunoscut în România, care a adus deja și trei medalii
Deși este un sport destul de nou în lume, teqball a reușit să obțină un Campionat Mondial la Gliwice, Polonia. România a participat la această competiție și a reușit să obțină trei medalii, una de argint și două de bronz. Argintul a fost obținut de echipa la dublu masculin, învinsă de Serbia în finală. Bronzul a fost luat de echipele la dublu feminin și dublu-mixt.
Teqball a fost admis pe lista sporturilor din România în acest an, în luna martie. Un dosar cu privire la regulile acestui sport și modul în care se desfășoară a fost înaintat către Ministerul Tineretului și Sportului. În urma verificărilor, teqball-ul a fost declarat disciplină sportivă oficial practicată în România.
Federația Română de Teqball nu există momentan. Conform reglementărilor legale, orice nou sport are nevoie de un termen de trei ani pentru a putea fi constituit juridic. Până la trecerea acestui termen, de promovarea sportului se ocupă Asociația Teqball România.
Noul sport a prins extrem de bine în țara noastă. Mai multe echipe de fotbal din primele ligi au mese de teqball la stadioane, pe care jucătorii le folosesc cu multă plăcere. Până în 2028, teqball-ul ar putea ajunge la Jocurile Olimpice, cu statut de sport invitat.