Tensiunile dintre Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu iau amploare

Tensiunile dintre Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu iau amploare Sursa Foto: Arhiva EVZ

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan pune din nou coaliția PSD-PNL de guvernare pe jar! Social-democrat Oana Florea îl atacă.

Rareș Bogdan este tot mai aspru criticat de PSD.

Contrele dintre PSD și europarlamentarul PNL au luat amploare de șase luni, de când Marcel Ciolacu a preluat funcția de prim-ministru al României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rareș Bogdan, acuzat de ipocrizie

Oana Florea, deputat PSD în Parlamentul României, îl acuză pe Rareș Bogdan de „o nouă mostră de ipocrizie și judecată cu dublă măsură”.

Europarlamentarul PNL a făcut declarații pe seama călătoriei premierului PSD, Marcel Ciolacu, în SUA.

Oana Florea i-a amintit europarlamentarului liberală că și președintele Iohannis este aspru criticat pentru turneul de pe continentul african.

„Prim Vicepresedintele PNL Rares Bogdan, declara urmatoarele: “Haideti sa vedem ce face domnul Ciolacu in SUA si cum duce guvernarea Romaniei.(...) Avand in vedere ca s-a dus acolo insotit si de 6 ministri, inclusiv de la noi din PNL, ma astept sa revina cu rezultate notabile.” Iata ce declara acelasi Rares Bogdan saptamana trecuta la Hotnews in legatura cu vizita in Africa a Presedintelui Iohannis: “Eu va spun o chestiune: Presedintele Iohannis, care a fost foarte criticat pentru acest periplu african, a facut niste lucruri acolo pe care o sa le aflam cu siguranta, pas cu pas, in stilul domniei sale, dar foarte importante pentru economia Romaniei.””, a ținut să puncteze Oana Florea, deputat PSD în Parlament. Scopul principal al vizitei premierului Ciolacu este de a extinde parteneriatul strategic cu SUA la un nivel superior de dezvoltarea a relatiilor economice si comerciale. Acesta a fost insotit de ministri si jurnalisti. De mentionat ca Presedintele Iohannis a fost insotit de sotie, iar agenda vizitei a inclus mai multe obiective turistice.Sunt convinsa ca domnul Rares Bogdan a aflat intre timp si ar putea sa ne aduca la cunostinta rezultatele turneului de 9 zile al presedintelui din America Latina, si mai mult decat atat, cat de semnificative pentru tara au fost cele patru zile libere din cele noua!”

 

 

De la ce a plecat scandalul?

Rareş Bogdan a spus că se aşteaptă ca premierul Marcel Ciolacu să vină din SUA cu rezultate notabile, mai ales că a fost şi cu miniştri liberali în delegaţie.

Ciolacu vizitează SUA între 2 şi 7 decembrie, vizitând Muzeul Memorial al Holocaustului, din Washington.

Premierul s-a întâlnit  cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu secretarul Apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm. Azi se întâlnește cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU. Nu a apucat să se întâlnească cu Kamala Harris, vicepreședintele american, care este plecată la summitul de la Dubai,  la care a participat președintele României, Klaus Iohannis.

Tensiunile dintre Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu iau amploare

Marcel Ciolacu, la întâlnire cu Antony Blinken

Marcel Ciolacu, la întâlnire cu Antony Blinken. Sursa: Marcel Ciolacu, Facebook

Premierul Marcel Ciolacu i-a bătut obrazul colegului din PNL n pe motiv că ar fi dezvăluit informații din ședințele interne ale coaliției de guvernare. El a spus că așa ceva nu se face, mai ales că este vorba despre decizii adoptate în cerc restrâns.

„E o linie roșie. Nu folosești discuții într-un cerc fiindcă coaliția restrânsă cu liderii e cercul cel mai restrâns – nu folosești informații guvernamentale sau decizii care urmează să fie luate, să le dai pe surse. Înțeleg și acest joc. Dar nu din cercul strâns. De aceea m-am supărat. Rareș Bogdan nu e un lider rău. Problema e că trebuie să respectăm și să învățăm să ne respectăm între noi”, a spus Ciolacu.

Politicianul PNL s-a dezvinovățit de acuzațiile formulate de Marcel Ciolacu la adresa lui și a dat vina pe colegii social-democrați din coaliție.

„Știe foarte bine, mai bine decât oricine către cine au plecat, cum au plecat de obicei informații și de obicei, aceste informații, 95% dintre ele, PNL ieșea foarte prost. Dacă cineva dintre ai noștri, eu sau altcineva ar fi dat informații, cu siguranță n-am fi dat informații în care să arătăm șifonați”, a spus Rareș Bogdan.

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că guvernul rămâne şi că nu se pune problema ruperii coaliției. Ciolacu i-a răspuns și lui Rareș Bogdan, după ce europarlamentarul a afirmat că devine din ce în ce mai insuportabil ca PNL să stea cu PSD.„Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliţiei”, a mai declarat el.

„Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern”, a declarat  premierul Marcel Ciolacu.