Evenimentul Zilei > Politica > Tensiuni la BNR după SCANDALUL ROBOR. ATAC din interior la adresa GUVERNATORULUI
Tensiuni la BNR după SCANDALUL ROBOR. ATAC din interior la adresa GUVERNATORULUI

Tensiuni la BNR după SCANDALUL ROBOR. ATAC din interior la adresa GUVERNATORULUI

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR a evitat, marţi, să dea un răspuns clar dacă Darius Vâlcov este sau nu potrivit pentru funcţia de Guvernator BNR.

„Habar n-am. Nu ştiu să vă spun acest lucru şi cred că sunt sute de specialişti în banca aceasta care merită o conducere profesionistă. Dacă dânsul poate furniza o conducere profesionistă, nimic de spus”, a spus Dan Suciu, într-o emisiune la Realitatea TV.

Despre un nou mandat pentru Mugur Isărescu, al cărui mandat se încheie în acest an, consilierul premierului Viorica Dăncilă nu a dat un răspuns direct, duminică seara, la Antena 3, dar a lăsat să se înţeleagă care este opinia sa. „Dacă aş spune ce cred eu, poate ar conta foarte mult şi iar mă acuză cineva că a picat Bursa sau nu mai ştiu ce s-a întâmplat. Cred fiecare este bine să se gândească la ce are de făcut, bine la cariera lui şi, la un moment dat, să lăsăm locul şi la alţii”, a afirmat Vâlcov, conform Mediafax.

„Înţeleg că domnul Vâlcov a avut o opinie. Ce spunea domnul Vâlcov spunea în nume personal, chiar a subliniat acest lucru, şi spunea că, la un moment dat. De-acord, la un moment dat, toţi trebuie să facem acest lucru – eu, dumneavoastră, domnul Guvernator, domnul Vâlcov, chiar, la un moment dat, trebuie să lăsăm locul la alţii. Nu ştiu, când este acel moment. Este Parlamentul României însărcinat să decidă acel moment, în cazul Consiliului de Administraţie. Este o decizie pe care toţi membrii Consiliului de Administraţie o vor respecta, când va deveni explicită”, a precizat Suciu.