Mult așteptata inaugurare a noului stadion Steaua a avut loc vineri. Reconstruit pe locul fostei arene unde s-a scris istorie, complexul ultramodern are dotări premium și un design occidental, dar și un cost pe măsură.
La recepția celebrei arene din Ghencea au participat premierul Ludovic Orban, primarul Capitalei, Nicușor Dan, și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Stadionul din Ghencea, cu o capacitate de 31.254 de locuri, a fost reconstruit pe locul fostei arene. Are spații VIP, loje și parcare, sală de forță și de recuperare, un restaurant, magazine și găzduiește muzeul CSA Steaua. De asemenea, complexul dispune de spații de cazare pentru sportivi: 24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare). Costul total al bijuteriei este de 94.672.020 euro.
Ciucu: Va fi spațiu de promenadă
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că, după recepţia lucrărilor la Complexul Steaua, va discuta cu Ministerul Apărării pentru a-l deschide pentru public, ca spaţiu de promenadă.
"Lucrările sunt gata. Acum, eu îmi doresc doar 3 lucruri. Mulţi, mulţi copii şi tineri să se antreneze în acest complex sportiv (9 discipline), să facă performanţă şi să ajungă să joace pe acest stadion şi... Complexul să fie accesibil publicului, să fie deschis ca spaţiu de promenadă. Voi discuta cu Ministerul Apărării despre acest ultim aspect, după ce se va face recepţia", a scris Ciucu, vineri seara, pe pagina de Facebook.
El spune că acest complex sportiv a fost "de 3 ori mai ieftin decât Stadionul Naţional, făcut de 3 ori mai repede, de un consorţiu de firme româneşti".
Primul meci, găzduit în aprilie 2021
Ziarul ”Observatorul Militar”, oficiosul MApN, beneficiarul arenei din Ghencea, anunță că primele meciuri din Ghencea vor putea avea loc abia în aprilie 2021. Meciul inaugural ar putea fi programat pe 9 aprilie, data la care a fost inaugurat vechiul stadion în 1974. Momentan, nu s-a stabilit niciun adversar pentru inaugurare, dar fanii CSA Steaua se gândeau tot la varianta OFK Belgrad.
Stadionul Steaua va fi omologat și pentru rugby, iar dacă o anume echipă sau naționala României va dori să evolueze aici, o va putea face, a anunțat Clubul Sportiv al Armatei. Ultimul titlu câștigat de Steaua la rugby a fost în 2006.
Hotel sub peluză
Sub una dintre peluze, cea la care era amplasată tabela pe vechea arenă și unde stăteau suporterii de la Sud, va fi finalizat în același timp cu stadionul un minihotel. Vor fi 24 de camere în care se va putea sta în cantonament, așa cum se întâmpla pe vremuri sub tribuna a II-a, acolo unde erau și restaurantul, vestiarele și un minihotel. În plus, tot sub această peluză va fi disponibilă și o încăpere de mari dimensiuni, cu destinația de sală de forță.
Sute de muncitori vietnamezi au lucrat în proiectul României pentru Euro 2020. Asiaticii au construit stadioanele Ghencea și Giulești, cele mai mari arene modernizate în vederea turneului final din care țara noastră va găzdui 4 partide.
Sursa: Libertatea