Evenimentul Zilei > Actualitate > Crezi că ai telefonul ASCULTAT? CODURI SECRETE care îți vor DEZVĂLUI cu siguranță ADEVĂRUL
Crezi că ai telefonul ASCULTAT? CODURI SECRETE care îți vor DEZVĂLUI cu siguranță ADEVĂRUL

Crezi că ai telefonul ASCULTAT? CODURI SECRETE care îți vor DEZVĂLUI cu siguranță ADEVĂRUL

Utilizatorii de telefonie mobilă suspectează, nu de puține ori, că le sunt ascultate conversațiile telefonice de către altcineva. Dacă simțiți că și voi că vă aflați în această situație, există modalități de vă convinge de acest lucru.

Siguranța și respectarea intimității în cazul convorbirilor private cu ceilalți ar trebui să fie o prioritate pentru oricine. Pentru acest lucru, există câteva coduri scurte care pot fi folosite și care vă pot dezvălui informații nebănuite despre ceea ce se întâmplă cu telefonul vostru.

BrightSide.me a efectuat un clasament al acestor coduri extrem de prețioase, atunci când vrem să vedem dacă telefonul nostru mobil este ascultat de altcineva. 

Vă prezentăm mai jos câteva dintre aceste coduri: 

*#21#

Cu acest cod puteți afla dacă apelurile și mesajele dumneavoastră sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este folosită de obicei de către parteneri geloși sau de părinții care încearcă să-și protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

Formați acest cod, dacă vă pare că nimeni nu vă poate contacta și doriți să aflați dacă apelurile și mesajele și datele sunt redirecționate. S-ar putea ca în acest caz apelurile vocale sa fie redirecționate către unul dintre numerele de telefon ale operatorului mobil.

##02#

Cu ajutorul acestui cod universal veți putea anula toate formele de redirecționare din telefon. Acest cod poate fi folosit înainte de a utiliza roaming-ul pentru ca să nu mai pierde-ți banii din contul dumneavoastră pentru apelurile care sunt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală.

*#06#

Tastând acest cod, puteți afla numărul de identificare IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Este foarte important să știți acest număr pentru ca să puteți găsi telefonul în caz de furt. Locația sa este transmisa automat la operatorul de rețea atunci când este conectat, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită. Dacă cineva a aflat numărul IMEI al telefonului dumneavoastră, vă poate afla modelul și caracteristicile sale tehnice, făcându-vă vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.