Evenimentul Zilei > Actualitate > Telefoanele dinamoviștilor, controlate la sânge. Rețeaua de informații din Ștefan cel Mare
Telefoanele dinamoviștilor, controlate la sânge. Rețeaua de informații din Ștefan cel Mare

Telefoanele dinamoviștilor, controlate la sânge. Rețeaua de informații din Ștefan cel Mare

Ionel Dănciulescu, fostul director general al echipei Dinamo, a dezvăluit că jucătorii „roș-albi” sunt supravegheați îndeaproape. Șefii verifică lista convorbirilor, pentru a vedea cine „sifonează” informații către presă. Practica era folosită și în urmă cu 10 ani, în parioada lui Cristi Borcea și Nicolae Badea.

La Dinamo a fost păstrată o tehnică de control folosită de-a lungul timpului de mai mulți conducători. Jucătorilor le sunt verificate convorbirile telefonice, pentru ca șefii să vadă cine „toarnă” informații către presă.

 

„Erau controlate desfășurătoarele”

Subiectul nu este nou, dar a fost readus în atenție de Ionel Dănciulescu. Fostul director general al „câinilor” a recunoscut că, în Ștefan cel Mare, există strategia urmăririi vieții private a jucătorilor.

„Ne-au fost controlate telefoanele la Dinamo. S-a descoperit că alte persoane vorbeau cu oamenii din presă. Eram bănuit eu că aș fi dat informații din interiorul clubului, dar s-a demonstrat cu totul altceva. La Dinamo întotdeauna a fost problema asta, că s-a aflat imediat ce se discută la echipă”, a spus Dănciulescu la GSP Live.

Contactat de EVZ „Danciugol” a nuanțat. „S-a interpretat greșit. Nu au fost ascultate telefoanele, erau controlate desfășurătoarele convorbirilor pentru a vedea cine cu cine a vorbit.”

 

Securitatea, cu ochii pe dinamoviști

În urmă cu 10 ani, mai mulți fotbaliști ai echipei Dinamo se plângeau că aveau telefoanele controlate de șefi. Ordinul venise de la Cristi Borcea și Nicolae Badea, doi dintre foștii acționari ai grupării din Ștefan cel Mare. „Roșalbii” erau supravegehați îndeaproape de Securitate, înainte de Revoluție. Însă, realația cu organul de represiune avea și avantaje, după cum povestea Dănuț Lupu, pentru EVZ, în 2009. „Noi nu eram controlați la vamă, când intram și când ieșeam. Noi eram Securitatea”.

 

 „Prefer să fiu un antrenor fără demnitate”

Altfel, Mircea Rednic a fost prezentat, ieri, în calitate de antrenor al echipei Dinamo. „Puriul” și-a început cel de-al patrulea mandat, după ce l-a înlocuit pe Claudiu Niculescu. „Imediat am acceptat oferta. Prefer să fiu un antrenor fără demnitate sau fără onoare cum s-a scris și să vin să-mi ajut clubul care e într-o situație mai delicată. Aici nu e vorba de demnitate sau onoare, ci de respect. Un club care mi-a dat atâtea satisfacții, care m-a ajutat să fiu om. Dacă noi cei care am jucat aici nu spunem da, atunci cine s-o facă?, a spus Rednic.

 

 „Nu mai există procente”

Tehnicianul a dat asigurări că Dinamo va reuși să se califice în paly-off, la finalul sezonului regulat. Dinamo nu va retrograda, Dinamo va juca în play-off. Eu am convingerea că ne putem califica în play-off. N-am niciun interes, am acceptat aceeași ofertă pe care am avut-o acum câțiva ani. Nu mai există procente. Există o clauză de reziliere, dar n-am venit să mă îmbogățesc”, a mai spus antrenorul „roș-albilor”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: