Evenimentul Zilei > Actualitate > Tehnologia a invadat Forumul de la Davos. Vezi ce gadgeturi foloseşte elita economică
Tehnologia a invadat Forumul de la Davos. Vezi ce gadgeturi foloseşte elita economică

Tehnologia a invadat Forumul de la Davos. Vezi ce gadgeturi foloseşte elita economică

Elitele economice şi politice care participă în aceste zile la Forumul Economic de la Davos, Elveţia, folosesc din plin noile tehnologii, însă aleg variantele low-cost ale acestora şi renunţă la demodatele computere.

Cei 2.500 de participanţi la conferinţele care se desfăşoară în aceste zile la Davos îşi notează ce spun vorbitori ca preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, sau şeful Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, pe tablete şi smart-phone-uri.

Cele mai întâlnite sunt iPad-urile şi iPhone-urile Apple, laolaltă cu gadgeturi  produse de Samsung sau Motorola care folosesc sistemul Android de la Google, relatează reporterii Reuters de la faţa locului.

Ei îşi updatează paginile de Facebook şi scriu texte de 140 de caractere pe Twitter.

Astfel, ei vor economisi bani, chiar dacă acest lucru nu se află în fruntea priorităţilor când vine vorba de obiceiurile elitei mondiale care discută despre revenirea economiei globale fragile.

Medvedev răspunde la întrebări pe Twitter

Se pare că în această lume nouă, mai austeră, gadgeturi precum tabletele şi smart-phone-urile low-cost, dar şi reţelele sociale gratuite primează. Asta deşi, într-un gest generos, PricewaterhouseCoopers a organizat o tombolă pentru persoanele care au fost de acord să completeze un chestionar şi puteau câştiga iPad-uri.

La recepţia Forumului, înainte de deschiderea oficială, organizatorii au înlocuit mapele pline cu programul şi rezumatele printate pe hârtie cu patru tablete, în intenţia de a reduce costurile.

Mai mult, organizatorii i-au sfătuit pe participanţi să-şi descarce aplicaţiile mobile şi să urmărească lucrările conferinţei pe Twitter.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, un prolific utilizator al acestei reţele de microblogging, a mers mai departe şi a cerut celor care vor să-i adreseze întrebări să o facă pe net.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: