Evenimentul Zilei > Social > TEATRU printre mașinI. Spectacol de zile mari cu efecte pirotehnice în deschiderea noii părți a FEST – FDR I GALERIE FOTO – VIDEO
TEATRU printre mașinI. Spectacol de zile mari cu efecte pirotehnice în deschiderea noii părți a FEST – FDR I GALERIE FOTO – VIDEO

TEATRU printre mașinI. Spectacol de zile mari cu efecte pirotehnice în deschiderea noii părți a FEST – FDR I GALERIE FOTO – VIDEO

Livada de vișini, de Cehov, spectacol pus în scenă de ucrainenii de la Voskresinnia Theatre a deschis a doua parte a FEST – FDR ( Festivalul European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești). Evenimentul are loc la Timișoara, în organizarea Teatrului Național. Aproximativ 1000 de persoane au asistat, noaptea trecută la primul spectacol dintr-o serie care promite să-i mute pe timișoreni, timp de o săptămână, în sălile de teatru.

Multiplu premiat la marile festivaluri din Europa și Asia, spectaclul ucrainenilor va fi jucat din nou, azi, de la ora 22,00, în parcarea Hotelului Timișoara. ”Spectacole de extremă diversitate construiesc săptămâna FEST: instalații la confluența dintre teatru și artele vizuale (Medio Monte – Teatrul Municipal Baia Mare, marți, 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare), stand-up comedy cu Dragoș Pop (Cireada de pe tort, miercuri, 10 iunie, ora 19.00, Sala 2), comedia românească (Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule ? după „Moromeții” – Teatrul ACT București, cu Marcel Iureș și George Mihăiță, joi, 11 iunie, de la ora 19.00, Sala Mare, sau Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, un spectacol-vedetă al Naționalului timișorean programat sâmbătă, 13 iunie, ora 20.00, Sala Mare), teatrul de expresie hip-hop, un gen inedit în România (Dreamscape  al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, vineri, 12 iunie, ora 19.00, Sala 2) sau teatrul de avangardă (Sfântul din Sfântul Gheorghe de Peca Ștefan – Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, sâmbătă 13 iunie, ora 17.00, la Sala 2)”, arată Codruța Popov, secretarul literar al Teatrului Naținal Timișoara.

Secțiunea outdoor a FEST – FDR miercuri, 10 și joi, 11 iunie cu un autobus vechi, doi acrobați pe sârmă, efecte speciale,  muzică și o poveste despre iubire, despre întâlniri și despărțiri, o pledoarie pentru umanitatea din fiecare. De la ora 22.00, în Piața Victoriei, în cadrul FEST se va juca Funamus, un spectacol prezentat de actorii / acrobații / muzicienii companiei franceze de teatru Underclouds.

Cel de-al treilea spectacol de stradă al FEST-FDR continuă o poveste  fabuloasă începută anul trecut. Zburătorii vor umple din nou cerul deasupra Pieței Victoria din Timișoara. ”După succesul nebun de anul trecut, când peste 6.000 de timișoreni au urmărit povestea aeriană a lui Alice în Țara Minunilor, spaniolii de la Grupo Puja!  vor zbura din nou la Timișoara, de această dată în… [email protected] Teatrul Național din Timișoara, organizatorul FEST-FDR, oferă publicului două reprezentații ale fabuloșilor zburători de la Grupo Puja! vineri, 12 iunie și sâmbătă, 13 iunie”, a mai adăugat Popov.

Accesul la spectacolele în aer livber din cadurl festivalulu este gratuit. Biletele pentru spectacolele din sălilel de teatru din cadrul FEST – FDR se mai găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), zilnic între orele 11.00-19.00 sau online pe www.tntimisoara.com. ( Fotografii: Adrian Pîclișan)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.