Te angajează pe loc cu 10.000 de euro salariu! Ce condiţii trebuie să îndeplineşti. Companiile caută specialiști în domeniu
- Ionel Sclavone
- 30 martie 2022, 11:16
Un număr din ce în ce mai mare de locuri de muncă sunt disponibile în industria blockchain. În ciuda salariilor foarte atrăgătoare, numărul specialiștilor în acest domeniu de programare nu acoperă solicitările din piață. Este estimează că în următorii ani, până în 2030, vor fi create în jur de 40 de milioane de locuri de muncă în acest domeniu, la nivel internațional.
Industria blockchain este în plin avânt, iar numărul companiilor care oferă locuri de muncă pentru programatorii specializați în această tehnologie este în creștere. În ultimii doi ani, specialiștii în programare pentru produsele blockchain sunt din ce în ce mai căutați, iar salariile sunt pe măsură. Se oferă salarii până la 10.000 de euro pe lună pentru o persoană specializată în acest domeniu. Chiar și așa, conform datelor de pe datelor LinkedIn, firmele nu găsesc suficienți specialiști care să le acopere necesitățile.
„Cele mai mari branduri din lume au început să-și concentreze atenția pe tehnologia blockchain. Fie că vorbim de instituții financiare ca JP Morgan sau Goldman Sachs, platforme de socializare ca Facebook sau Twitter or branduri de echipamente sportive precum Nike și Adidas, jucătorii importanți investesc masiv în cercetare și dezvoltare de noi produse care folosesc, la bază, tehnologia blockchain.
Doar în cazul programatorilor blockchain, cererile de angajare au crescut de 33 de ori în 2020, dar partea cu adevărat bună este că aproape 40% din joburile create în această zonă sunt non-tehnice, deci oricine poate decide să urmeze o carieră centrată în jurul acestei tehnologii, în specializări precum Marketing, Vânzări, Customer Support, Design, Community sau Project Management”, a arătat Evelyne Vîlcu, Head of Business Development în cadrul Stakeborg.
Venind în întâmpinarea cererii de pe piața muncii, cele mai importante universități internaționale, între care Oxford, MIT, Columbia sau Princeton dezvoltă cursuri pentru cei interesați sau înființează centre de cercetare în industria blockchain și crypto.
Cursuri online pentru românii interesați de domeniu
În România, lucrurile nu se mișcă atât de rapid pe cât ar fi de așteptat, având în vedere avântul luat de acastă industrie. În aceste condiții, cei interesați pot urma un curs de specialitate menit să-i familarizeze cu domeniul.
„În plan intern, în zona academică lucrurile nu se mișcă la fel de rapid pe cât ne-am dori. Cu toate acestea, ne-am propus să nu așteptăm de pe margine ca lucrurile să se schimbe. Misiunea principală a Stakeborg este aceea de educare a opiniei publice, astfel încât, pe lângă canalele de Youtube Stakeborg și StakeborgDAO, dar și al Newsletterului The Crypto Insider, am hotărât să construim Stakeborg Academy, un curs de inițiere în tehnologia blockchain, inspirat din programul de Strategie Blockchain din cadrul Universității Oxford”, a adăugat Evelyne Vîlcu.
Conform sursei citate, în doar 12 ore de studiu online, atât cei care nu au mai avut contact cu tehnologia blockchain, precum și cei obișnuiți cu anumite concepte, vor căpăta o imagine de ansamblu asupra acestei tehnologii. Pentru aceasta este necesar să parcurgă cele patru capitol ale cursului: (1) Înțelegerea banilor; (2) Introducere în Bitcoin; (3) Componente ale tehnologiei blockchain și utilizări în domeniul financiar; (4) Utilizări ale tehnologiei blockchain.
Milioane de noi locuri de muncă până în 2030
În următorii ani, tehnologia blockchain va genera, conform estimărilor, până la 40 de milioane de noi locuri de muncă. Astfel, economia globală va avea un plus de până la 1.76 trilioane de dolari americani. Informația apare în raportul „Time for Trust” realizat de PwC în anul 2020.
Printre industriile în care își găsește aplicabilitatea această tehnologie se numără serviciile financiare, producție și produse industriale, energie, sănătate, retail și entertainment.
Potrivit fondului de investiții Leadblock Partners, principalele beneficii pentru care antreprenorii implementează tehnologia blockchain în produsele și serviciile pe care le oferă, se numără: reducerea costurilor (42%), imutabilitatea informațiilor (28%), încredere (23%), digitalizare (22%), integritate (21%).