Taxarea muncii, întrebarea începutului de an. Ce se schimbă în 2025

Taxarea muncii, întrebarea începutului de an. Ce se schimbă în 2025 Sursa foto: Pixabay

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri seară că în 2025 nu va exista nicio modificare în ceea ce privește impozitarea muncii, pentru că nu sunt disponibile studii de impact.

Kelemen Hunor: În acest an nu se va schimba nimic

Kelemen Hunor consideră că nu există oportunitatea de a adopta un sistem de impozitare progresiv.

„În acest an nu se va schimba nimic. Cum se va face? Nu ştiu. Sunt multe variante. Trebuie discutate cu toată societatea, şi cu patronatul, şi cu sindicatele, cu fiecare om, ce reforme vrem să introducem începând din anul 2026”, a declarat la Europa FM, Președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Modificarea privind impozitarea muncii cere timp

Liderul UDMR a afirmat că nu este timp pentru modificări. El consideră că trebuiesc făcute studii de impact și dezbateri, iar acestea cer timp.

Sursa: Facebook/ Kelemen Hunor

„Aici trebuie să pregăteşti, trebuie să ai nişte studii de impact. Nu există niciun studiu de impact în acest moment. Aceste cercetări, aceste calcule trebuie făcute pentru toate variantele posibile şi imposibile şi după aceea trebuie o dezbatere. Dezbaterea nu poţi să o faci în 48 de ore cu societatea”.

Kelemen Hunor: Nu există posibilitatea să trecem la impozitul progresiv

Cu privire la impozitul progresiv, Kelemen Hunor a afirmat că  „Nu există posibilitatea să trecem la impozitul progresiv din două motive. În primul rând, fiindcă pierdem din competitivitate. Într-o economie în dezvoltare, o ţară în dezvoltare trebuie să aibă această modalitate de a atrage investiţii, investitori.

Pe altă parte, noi nu suntem în această clipă pregătiţi pentru a calcula venitul global. Tu nu poţi să pui impozitul progresiv doar pe salariu. Tu trebuie să vezi venitul global pentru fiecare persoană şi în funcţie de venitul global să calculezi un impozit progresiv. România, sistemul nostru financiar, guvernamental, fiscal nu este pregătit în acest moment pentru aşa ceva”.