După o cursă de câteva zeci de minute pe centură și pe străzile Focșaniului, animalul a fost prins, scrie jurnaldevrance.ro. Animalul a ajuns până la Spitalul Județean unde a fost încercuit de angajații Direcției Sanitar Veterinare. Cetățenii care se aflau în zonă au tras o sperietură soră cu moartea, pentru că animalul era speriat și agitat.  Din fericire, medicii veterinari au reușit să-l tranchilizeze și să-l transporte înapoi la abator. "Animalul a scăpat în momentul în care era manevrat de către proprietar şi de către angajaţii abatorului pentru a fi dus în abator. Fiind speriat, angajaţii abatorului nu l-au mai putut controla şi l-au scăpat. S-a sunat apoi la 112 şi am pornit în căutarea lui, pentru a-l tranchiliza şi a-l duce în abator", a declarat, vineri, medicul veterinar Adrian Moscu.

Incidentul vine la o zi după ce un alt taur a alergat liber pe câmpul ce leagă Mîndreștiul de Focșani. Un medic veterinar și angajații DSV însoțiți de jandarmi au reușit să imobilizeze taurul care se afla în apropierea orașului. După ce l-au tranchilizat, l-au urcat într-o mașină de transport animale și l-au dus înapoi la abatorul din apropierea cartierului Mîndrești, de la care scăpase.

Specialiștii veterinari atenționează proprietarii de abatoare că animalele, în această perioadă caniculară, sunt extrem de agitate și pot produce adevărate tragedii.