Evenimentul Zilei > Actualitate > „Tataee” de la BUG Mafia, despre tragedia din COLECTIV: „Este responsabilitatea GUVERNULUI. Era normal ca Ponta să își dea DEMISIA”
„Tataee” de la BUG Mafia, despre tragedia din COLECTIV: „Este responsabilitatea GUVERNULUI. Era normal ca Ponta să își dea DEMISIA”

„Tataee” de la BUG Mafia, despre tragedia din COLECTIV: „Este responsabilitatea GUVERNULUI. Era normal ca Ponta să își dea DEMISIA”

Vlad Irimia, cunoscut publicui sub numele de “Tataee”, membru al trupei de hip hop BUG Mafia, a vorbit despre tragedia din Clubul Colectiv. Acesta a spus că nu este datoria trupelor și artiștilor care susțin concerte în cluburi să se asigure că acestea au toate avizele ISU pentru o bună funcționare. Vlad Irimia e de părere că demisia guvernului Ponta a fost un gest normal.

Artiştii nu au, din păcate, niciun fel de pârghie ca să schimbe lucrurile în felul acesta, nu poţi să vii ca artist la un proprietar de locaţie sau la un organizator de evenimente să îi pretinzi "OK, eu am o listă întreagă de treburi ISU pe care tu trebuie să le respecţi" şi el să zică "OK, o să respect astea ca să vii tu să cânţi la mine". Nu. Sunt încă alţi 100 de artişti care stau la rând, care nu vor veni cu listă ISU. Treburile astea trebuie să le reglementeze justiţia şi sistemul, nu artiştii. Am văzut o iniţiativă de genul acesta pe Facebook, zilele trecute, dar, îmi pare rău, nu pot să îi dau greutate, pentru că e complet irealistă. Aşa cum în afară nu s-a întâmplat asta… Cele mai profesionale şi profesioniste trupe din afară nu au nimic specificat de genul ăsta de ISU, în contracte şi în rider-ele tehnice, pentru că nu au cum să forţeze aşa ceva. Chiar dacă i-aş spune unui organizator "tu nu ai îndeajuns de multe extinctoare"… mergem cu toţii acasă. În România, nu are nimeni suficient de multe extinctoare. În România, nu are nimeni suficient de multe ieşiri. Este vina noastră că conştientizăm doar acum, cu toţii, treaba asta. Şi este vorba nu doar de cluburi, e vorba de spitale, în general, majoritatea entităţilor care funcţionează în România nu corespund cu regulile, pentru că asta am acceptat-o noi, românii. Este o trăsătură a noastră, din păcate. Ca să răspund încă o dată la întrebare: nu cred că artiştii au cum să reglementeze lucrurile astea”, a spus Vlad Irimia pentru Mediafax.

De asemenea, Tataee a recunoscut că a participat la protestele de stradă. Acesta a identificat și motivul care i-a făcut pe oameni să iasă în stradă după tragedia din Colectiv.
Eliminarea corupţiei. Dar nu am simţit organizare, dar nici nu am fost neapărat pentru asta acolo. Dacă e să fim realişti, revoluţiile şi schimbările majore de sistem nu se fac aşa. Schimbările de genul ăsta, cel puţin din ce am perceput eu din ce am citit, se fac de cinci – zece oameni într-o cameră, care fac o listă, care apoi motivează masele să susţină acea iniţiativă. Adică, mai organizat. La noi nu a fost organizare, dar nici n-am fost pentru asta acolo. Am fost ca să protestăm faţă de o situaţie şi să dăm un şoc. Dar, dacă vrem să schimbăm ceva, e nevoie de o altă abordare, într-adevăr”, a mau spus rapperul.
Acesta a vorbit și despre demisia guvernului Ponta.
Într-un fel, era normal să îşi dea demisia Guvernul, pentru că este o tragedie imensă şi e de responsabilitatea Guvernului să ne asigure tuturor siguranţa, să ne oblige să fim safe. Pe patronii de la Colectiv trebuia să îi oblige să creeze condiţii de siguranţă, pe pirotehnişti trebuia să-i oblige să respecte legea şi să creeze un eveniment în siguranţă. Este datoria statului. Noi pentru asta plătim statul. Ca să faci schimbări trebuie să te implici. Nu poţi să spui că vrei să votezi alte partide şi să apară partidele perfecte pe care să le votăm. Nu există aşa ceva. În acelaşi timp, să avem pretenţia să se întâmple o schimbare repede este absurd”, a mai spus Vlad Irimia.