Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, într-o conferință de presă la partidul pe care îl conduce, despre decizia de desecretizare a protocolului de colaborare. Liderul ALDE s-a declarat mulțumit de acest demers.

 

„Cred că este necesară însănătoşirea climatului politic din România. Zi de zi vedem dezvăluri care pe mine mă îngrozesc. M-a întrebat un ziarist că ce e aia statul paralel. Păi ăsta este statul paralel, aranjarea unor instituţii şi funcţionarea lor în mod ocult la vremea respectivă, astăzi lucrurile ies la suprafaţă. Instituţii legitime şi reprezentative ale statului, votate de cetăţeni, sunt de fapt numai de decor şi deciziile se iau în altă parte”, a afirmat Tăriceanu, citat de news.ro.

Liderul Senatului este de părere că trebuie ca lupta cu „frăția nesănătoasă” să continue. În acest context, Tăriceanu a fost întrebat dacă SRI face și el parte din „statul paralel”. Liderul ALDE nu s-a putu exprima cu privire la întreaga instituție, dar „ceea ce este cert este că cei doi şefi ai instituţiei, Maior şi Coldea, erau fără dubiu”.

„Atitudinea actualului director al SRI este total diferită de cea a predecesorilor săi şi salut acest lucru”, a punctat Tăriceanu.