Fostul premier a fost ales în unanimitate președinte al Partidului Liberal Reformator.
PNL se află într-o situație delicată, după ce membri ai săi din teritoriu, inclusiv primari, au participat sâmbătă la Congresul de constituire al Partidului Liberal Reformator înființat de Călin Popescu Tăriceanu. Primarii nu au demisionat din PNL, pentru că și-ar fi pierdut mandatul, dar se pune întrebarea pe cine vor susține în campania pentru prezidențiale: pe Tăriceanu sau pe Iohannis?
Autodenunț pe Facebook
Cel mai reprezentativ este cazul președintelui PNL Bistrița, Stelian Dolha, care a aflat de pe Facebook că mai mulţi membri ai Biroului Politic Judeţean şi primari au fost prezenţi la Congresul PLR, în calitate de invitaţi ai lui Călin Popescu Tăriceanu. Pe baza unor fotografii postate de vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița- Năsăud, Dorin Popescu, Dolha a putut constata că la congresul lui Tăriceanu au fost şapte primari liberali din totalul de zece, consilieri judeţeni şi consilieri locali.
Un alt caz vizibil este cel al primarului din Pucioasa (Dâmbovița), care a contestat de altfel în instanță desemnarea lui Klaus Iohannis ca președinte al PNL.
Silaghi, recuperat
În PLR s-a înscris și fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, care a fost ales vicepreședinte al noului partid. Silaghi este deputat de Satu Mare, votat la algerile parțiale din luna mai pe listele PSD, partid în care a trecut, părăsind PNL, la numai câteva zile înainte de începerea campaniei electorale.
În unanimitate, Călin Popescu Tăriceanu a fost ales sâmbătă președinte al Partidului Liberal Reformator. N-au fost neânțelegeri nici la alegerea vicepreședinților, unde au fost 19 candidați pe 19 locuri. Noii vicepreședinți sunt, cei mai mulți, deputați și senatori care au ales să plece din PNL și să-l urmeze pe Tăriceanu. Printre aceștia, foștii miniștri în guvernul Ponta II: Daniel Barbu, Andrei Gerea și Radu Stroe. Daniel Chițoiu, deținător al portofoliului Finanțelor în același cabinet, a fost ales secretar general.