Editura Evenimentul si Capital

Update. Gest fără precedent al lui Tăriceanu. Scrisoare emoționantă adresată liberalilor. „Fac un apel la voi, dragi prieteni...”. Președintele Senatului și-a motivat gestul

Autor: | | 8 Comentarii | 3915 Vizualizari

Susținerea necondiționată de care are parte Augustin Lazăr din partea președintelui Iohannis în cazul scandalos al foștilor deținuți politici, dar și refuzul PNL de a lua atitudine pe marginea subiectului, l-au convins pe Călin Popescu Tăriceanu să adreseze o scrisoare deschisă părților implicate. Acesta a declarat că nu înțelege cum vechii liberali îl pot susține pe Lazăr în condițiile în care au avut contact cu mai mulți disidenți anticomuniști.

UPDATE: Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre motivele pentru care a adresat acea scrisoare către foștii colegi de la PNL.

„Scrisoarea pe care am trimis-o foştilor colegi este un apel să se trezească la realitate. Eu nu ştiu ce se întâmplă. Simţurile li s-au atenuat, parcă sunt adormiţi, hipnotizaţi. Sunt unii dintre foştii mei colegi, care la începutul anilor 90 au avut posibilitatea să-i cunoască pe cei care au avut de suferit. Cei care sunt mai aproape de generaţia mea l-au cunoscut pe George Câmpeanu care a povestit cum era în închisoare, l-au cunoscut Nicu Enescu, pe Ionel Săndulescu, pe tatăl lui Rareş Mănescu, toţi oamenii ăştia care au trecut prin toate suferinţele pe care Iulius Filip le-a descris.” a spus Călin Popescu Tăriceanu la TVR 1.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, repune pe tapet efectele dezastruoase ale comunismului și ale deciziilor luate de oamenii fostului sistem, printre aceștia dovedindu-se a se afla și actualul procuror general al României.

„Scrisoare deschisă către liberali

Dragi prieteni liberali,

Vedem, de câteva zile, mărturiile lui Iulius Filip, disident anticomunist închis mulți ani în temnița de la Aiud. Apoi au apărut alți și alți deținuți politici a căror viață a fost un iad din cauza unei cozi de topor a Securității. Acea coadă de topor are un nume. Se numește Augustin Lazăr. Este actualul procuror general al României.

Chiar dacă Iulius Filip ar fi fost singurul care a suferit în închisoarea de la Aiud din cauza procurorului Lazăr, acesta din urmă ar fi trebuit să fie de mult plecat. Dar au mai fost Marin Iancu, Ioan Muntean și alte zeci de deținuți de la temnița din Aiud, cărora procurorul comunist Lazăr, șeful comisiei pentru eliberări condiționate, le-a refuzat dreptul la libertate. Le-a furat din viața lor mulți ani! A lipsit copiii de tații lor mulți ani! Toate, în numele unui regim autoritar, căruia procurorul Lazăr i-a jurat credință veșnică.

Gulagul comunist a conținut 240 unități de detenție, între care 44 pușcării, 61 locuri de anchetă, depozit și surghiun, 72 lagăre de muncă, 63 centre de deportare și domicilii obligatorii, 10 azile psihiatrice cu caracter politic și 100 sedii județene unde se desfășurau anchetele Securității.

În Gulagul românesc s-a stins aproape toată floarea partidelor istorice, liberali și țărăniști laolaltă, militari și fruntași ai satelor, elita neamului românesc- acești sfinți ai închisorilor, cum le-a spus reputatul Steinhardt.

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI