Tăriceanu, pe urmele Primei Doamne

Tăriceanu, pe urmele Primei Doamne

După ce ieri Maria Băsescu, soţia preşedintelui României, a fost la Săuceşti pentru a-i amenaja casa unei bătrâne, astăzi premierul Tăriceanu a mers şi el în aceeaşi comună din Bacău pentru a vedea cum merg lucrările de reconstrucţie a caselor afectate de inundaţii.

El a cerut constructorilor să încerce să finalizeze la 1 decembrie lucrările la casele inundate din Săuceşti pentru a permite şi mobilarea locuinţelor până la începerea iernii. Însă, constructorii au reclamat că transportul materialelor se desfăşoară cu dificultate şi că sumele aferente TVA nu sunt cuprinse în devizul suportat de stat.     

"Rămâne să venim noi cu bani de acasă", i-au spus constructorii premierului, citaţi de Mediafax.

Tăriceanu i-a asigurat că va discuta cu ministrul Lucrărilor Publice, Laszlo Borbely, pentru ca şi aceste sume să fie acoperite. "Vă asigur că se va ţine cont de efortul pe care l-aţi făcut", a spus Tăriceanu muncitorilor.

El a cerut secretarului general al Guvernului, Gabriel Berca, fost prefect al judeţului Bacău, aflat în delegaţie, să discute cu un institut local de cercetare pentru a găsi o soluţie tehnică prin care să fie asigurat şi sistemul de canalizare în comună.           

Maria Băsescu a mobilat casa bătrânei din Săuceşti

Sofia Rusu, de 76 de ani, bătrâna din comuna băcăuană Săuceşti a avut-o ca oaspete, în jurul orei 13.00, pe Maria Băsescu, soţia preşedintelui României. Prima doamnă a venit cu mobilă de la Bucureşti pentru a aranja interiortul noii case a bătrânei ridicată din materiale trimise chiar de preşedinte în urma inundaţiilor de la sfârşitul lui iulie.

Femeia de 76 de ani a întîmpinat-o pe Maria Băsescu în poarta casei iar soţia preşedintelui a coborît din maşină cu un buchet de flori şi un colac aşezat pe un ştergar popular. Prima doamnă a ţării i-a dăruit bătrânei un pat, dulapuri, noptiere, covoraşe, veioză, perne, lenjerie de pat, ceas deşteptător de perete şi rame pentru ca bătrîna să îşi pună pozele de familie. "Am venit eu pentru că soţul meu este plecat din ţară şi nu a putut veni. Cred că bătrânii trebuie ajutaţi în orice situaţie", a spus Maria Băsescu.

Mobilă promisă de preşedinte   Luni, la inaugurarea casei bătrânei, preşedintele Traian Băsescu i-a dat de înţeles femeii că, în cel mai scurt timp îi va mobila locuinţa. În contul lui, adunat de la referendum, din cei 30.000 de lei rămaseseră 4.000 de lei, bani din care a cumpărat mobila. Sofia Rusu este astfel prima sinistrată din Săuceşti, care are casa la cheie, din cele 390 de locuinţe care au fost distruse de ape. (Olimpia Filip)

Ne puteți urmări și pe Google News