I-am spus că suntem de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii  faptelor de corupție. În ceea ce privește a doua întrebare privind interzicerea adoptării de OUG privind justiția i-am spus că și aici suntem de acord, dar i-am spus că avem rezerve serioase privind extinderea dreptului de a ataca ordonanțele emise de Guvern. Ar rezulta un Guvern extrem de slăbit care nu ar putea să-și exercite atribuțiile.

I-am explicat președintelui că nu am fost împotriva temelor, ci a modului în care s-a organizat, simultan cu alegerile europene. Rezultatul a fost o lipsă a dezbaterilor pe teme europene. Acum, în ceea ce privește organizarea procedurilor, în parlament trebuie dezbătute modificările adoptate. Dacă unele dintre ele necesită o soluționare constituțională, vor fi adoptate în mod constituțional. Un referendum trebuie organizat. Nu vreau să se înțeleagă că această șmecherie va mai funcționa. La referendum au votat împotrivă 1 milion de oameni”, a declarat Călin popescu Tăriceanu. 

Delegaţia ALDE a fost formată  din preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general, Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu.

 

Te-ar putea interesa și: