"Am aflat cu o zi in urma despre acuzatii, nu pot sa va spun mai multe, am si eu sursele mele de informare. Am aflat continutul care a facut ieri subiectul zilei", a spus Tăriceanu la Antena 3.

"Am vazut azi de ce-a fost acuzat Olteanu, ca a primit bani pentru trafic de influenta. Acest lucru este extrem de putin verosimil, in conditiile in care Vintu a atacat incepand din 2005 cu o virulenta extrema PNL-ul, pe mine personal, a facut campanii de presa impotriva mea si a PNL-ului, a incercat sa ne faca praf. Vintu era una din uneltele pe care fostul presedinte Basescu le folosea, era foarte apropiat de presedinte, asta a fost unul din motivele pentru care ne-a atacat. A mai existat un scandal public legat de incercarea lui Vintu de a pune mana pe 8% din actiunile Petrom. Prin legea de privatizare Petrom era prevazut ca 8% sa fie vandut salariatilor si cand eram premier m-am trezit intr-o zi cu o propunere prin care 8% din actiuni sa fie vandut nu salariatilor ci sindicatului salariatilor Petrom in spatele caruia se aflau Liviu Luca si Vintu. In sedinta de Guvern am refuzat adoptarea acestei Hotarari de Guvern. Supriza a fost ca peste cateva luni sa ma trezesc cu o alta hotarare, am refuzat pentru a doua oara sa semnez", a declarat Tăriceanu.

"Il cunosc de foarte multa vreme pe Liviu Mihaiu, era un activist cunoscut cu idei, programe cunoscute despre Delta Dunarii, nu era nvoie sa intervina cineva sa puna o vorba bună pentru el", a mai spus el. "Il cunosc bine pe Bogdan Olteanu, nu ar fi facut asa ceva", a adăugat Tăriceanu. Acesta a mai spus că Vîntu nu consilia PNL. "Ce sa ne spuna Vintu? Smecherii, escrocherii? Noi aveam consultanti profesionisti", a declarat liderul Senatului.