Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu DEZVĂLUIE cum a ajuns Dacian Cioloș ministru al Agriculturii
Tăriceanu DEZVĂLUIE cum a ajuns Dacian Cioloș ministru al Agriculturii

Tăriceanu DEZVĂLUIE cum a ajuns Dacian Cioloș ministru al Agriculturii

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri seara, într-un interviu televizat, că l-a propus pe Dacian Coloș în funcția de ministru al Agriculturii, în 2007, la recomandarea lui Dan Motreanu.

”Pornim de la demisia domnului ministru Remeș și succesorul său a fost Dan Motreanu. Cu mari eforturi am reușit să îl conving să accepte postul de ministru al Agriculturii. După trei luni, Motreanu mi-a spus că consideră că nu poate să facă față funcției și vrea să se retragă. Persoana pe care mi-a recomandat-o Dan Motreanu a fost Dacian Cioloș. Am văzut CV-ul, care era unui bun, studii de profil, pregătire în Franța. În felul ăsta a ajuns Dacian Cioloș ministrul Agriculturii”, a declarat Tăriceanu.

”În momentul în care s-a pus problema unui comisar european din partea României, pentru Dacian Cioloș am început să tatonez terenul.(…) Am profitat de faptul că președintele Comisiei Europene, Barosso, a vrut să vorbească cu mine, nu cu președintele. Am obținut și sprijinul Franței”, a mai spus șeful Senatului la postul B1 TV.

Tăriceanu a mai spus că actualul premier i-a făcut o impresie bună cât timp au lucrat împreună și că a păstrat o relație bună cu acesta. 

”Funcția pe care a avut-o a fost foarte grea. Dacian Cioloș a învățat foarte multe lucruri la Bruxelles. Cred că e o experiență care i-a îmbogățit nu doar CV-ul, ci și nivelul politic”, a mai spus Tăriceanu.