Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu ATACĂ desemnarea lui Marian MUNTEANU drept candidat la Primăria Capitalei, numind decizia PNL „o IMBECILITATE”. „Este exponentul mișcării neolegionare din România de astăzi”
Tăriceanu ATACĂ desemnarea lui Marian MUNTEANU drept candidat la Primăria Capitalei, numind decizia PNL „o IMBECILITATE”. „Este exponentul mișcării neolegionare din România de astăzi”

Tăriceanu ATACĂ desemnarea lui Marian MUNTEANU drept candidat la Primăria Capitalei, numind decizia PNL „o IMBECILITATE”. „Este exponentul mișcării neolegionare din România de astăzi”

Călin Popescu Tăriceanu cataloghează decizia PNL de nominalizare a lui Marian Munteanu în calitate de candidat la alegerile pentru Primăria Bucureștiului, drept o ”imbecilitate”.

"Este o rușine pentru PNL care dorește să se mai revendice de la tradiția istorică să vină acum cu un asemenea candidat pentru Primăria Bucureștiului. Mai mult de atât cred că singura posibilitate pentru a contracara această imbecilitate a conducerii PNL-ului de astăzi de a desemna un astfel de candidat este ca președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus să opună veto-ul său moral și politic acestei decizii", a spus Tăriceanu în discursul susținut la evenimentul de lansare a candidaților ALDE Prahova pentru alegerile locale.

Fostul Premier  mai sfătuiește ca Mircea Ionescu Quintus să-și dea demisia de onoare, în numele aspirațiilor sale liberale de odinioară.

"Cealaltă variantă este să își dea demisia de onoare din calitatea de președinte al PNL-ului dacă consideră că rămâne fidel idealurilor sale liberale din tinerețe", a adăugat Calin Popescu-Tăriceanu, ținând să precizeze că actuala formulă liberală ”nu mai are nimic de-a face cu liberalismul”.

"Tristețea este însă și mai mare când e completată de ceea ce văd ca spectacol politic în PNL, fostul Partid Național Liberal, care nu mai are nimic de-a face cu liberalismul, dovadă că promovează un candidat la Primăria Bucureștiului un om care este exponentul mișcării neolegionare din România de astăzi", spune Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a ținut în finalul discursului său de vineri de la Ploiești un moment de reculegere "în memoria martirilor din PNL care au căzut victimă legionarilor din România", scrie dcnews.ro