Călin Popescu Tăriceanu a reacționat dur la anunțul că Laura Codruța Kovesi va fi desemnată procuror șef al Parchetului European . Într-o postare pe pagina sa de facebook, liderul ALDE susține că Laura Codruța Kovesi a fost votată azi în COREPER pentru poziția de procuror șef al Parchetului European printr-un proces strict politic care nu are nicio legătură cu performanța.

„Din nou dubla măsură pe care semnalat-o permanent a prevalat: ce nu ne este permis nouă este perfect acceptabil la Bruxelles. Dacă sunt mândru că un român a ajuns în această funcție? Sunt mândru. Sunt, dacă vreți, la fel de mândru pe cât am fost de Ceaușescu atunci când l-a plimbat Regina Angliei cu trăsura. Eram tânăr, aveam 26 de ani și nu mă puteam împiedica să mă gândesc cum putea lumea liberă să onoreze în felul acela un dictator odios, cum putea presă britanică să scrie atâtea elogii la adresa tiranului, cum au putut academiile britanice să-i umple analfabetei Elena Ceaușescu “codoi” desagă cu titluri… Am aflat când m-am mai ”copt”. Britanicii nu erau fermecați de personalitatea lui Ceaușescu. Ei voiau doar să-și tragă niște miliarde de la România pentru economia lor, gripată prin unele sectoare. Desigur, au constatat mai apoi pe pielea lor că nu se puteau face afaceri cu un individ precum Ceaușescu, dar asta e deja altă poveste”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Acesta spune că istoria se repetă câteva decenii mai târziu, Uniunea Europeană alegând să „promoveze într-o funcție de maximă responsabilitate un personaj care s-a dovedit pe parcursul carierei sale oricum numai responsabil nu. Nu sunt mândru că promovarea Laurei Codruța Kovesi reprezintă, în fapt, un triumf al mediocrității, al slugărniciei, al duplicității, o celebrare a victoriei grupărilor oculte asupra statului de drept. O unealtă folosită împotriva democrației la București e mutată la Bruxelles spre a fi folosită în același mod.Degeaba am tras semnale de alarmă, liderii europeni sunt surzi la ele, precum și la gemetele celor care au ajuns în pușcărie din cauza abuzurilor înfăptuite de Laura Codruța Kovesi și a sistemului care o ține în funcții.

După ce a nenorocit Justiția din România acum este chemată să distrugă și Justiția europeană.

Lideri ai Uniunii, să nu ziceți că nu v-am spus!”, este avertismentul lui Călin Popescu Tăriceanu.