Conform celor spuse de şeful Senatului, dacă acest lucru nu se va întâmpla până luni la ora 18:00, marţi dimineaţă se va discuta în Comisia juridică solicitarea lui Gabriel Oprea de reluare a votului în cazul său.

 ”Aşteptăm astăzi până la ora 18:00. În caz contrar, mâine (n.r. – marţi), Comsia se va reuni pentru a exprima un punct de vedere asupra solicitării pe care a făcut-o domnul Oprea. Mâine în Senat va fi un vot cu privire la această chestiune.

Mai am o chestiune de spus despre solicitarea pe care am adresat-o vineri partidelor despre un acord politic care să vizeze respectarea votului popular la viitoarele alegeri, în aşa fel încât viitorul Guvern să nu mai fie expresiea unor jocuri ale tehnocraţilor, ci să fie expresia votului majorităţii cetăţenilor”, a spus Tăriceanu.

Potrivit regulamentului, senatorii pot demisiona prin cerere scrisă care este adresată preşedintelui camerei. Urmează ședința de plen în care preşedintele Senatului întreabă senatorul dacă își menține decizia. Dacă răspunsul este afirmativ sau dacă senatorul nu se prezintă pentru a răspunde,  locul acestuia rămâne vacant.

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României”, a scris vineri Gabriel Oprea pe Facebook.