Evenimentul Zilei > Social > Târgul de Crăciun din Craiova a intrat în topul celor mai frumoase din Europa. Votat masiv de străini!
Târgul de Crăciun din Craiova a intrat în topul celor mai frumoase din Europa. Votat masiv de străini!

Târgul de Crăciun din Craiova a intrat în topul celor mai frumoase din Europa. Votat masiv de străini!

Târgul de Crăciun din inima Craiovei, unde sărbătorile de iarnă sunt mai frumoase decât oricând, conduce topul celor mai feerice destinații din România. O confirmă clasamentul realizat de European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, care a plasat orașul și printre primele care dețin cele mai atractive Târguri de Crăciun de pe continent.

Administrația publică craioveană are reale motive de bucurie! Efortul depus pentru conturarea unei atmosfere de iarnă de vis au fost răsplătite pe măsură. Cetățeni străini, din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța și Germania și-au exprimat aprecierea pentru lumea magică menită să aducă bucurie în sufletele românilor, la finalul unui an dificil.

Târgul de Crăciun de la Craiova, în topul celor mai frumoase din Europa

Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, înaintea unor capitale europene sau orașe cu o lungă tradiție în organizarea sărbătorilor de iarnă, precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig.

După 10 zile de vot online, European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat astăzi rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2022, marele câștigător fiind Budapesta”, a anunțat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Craiova a obținut cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, din toată istoria competiției ce datează din 2009, potrivit edilului.

Străinii au rămas fermecați de vraja magică de la Craiova

72% dintre persoanele care au votat pentru Târgul de Crăciun din oraș sunt străini, cetățeni din state precum Marea Britanie, Franța, Germania, SUA etc, a mai adăugat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Administrația publică din Craiova a reușit să întreacă inclusiv destinațiile din Sibiu și Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat emis de organizația European Best Destinations.

„Deja promovarea făcută de European Best Destinations, cu ocazia votului, a determinat mulți turiști să ne viziteze orașul și Târgul de Crăciun, înregistrându-se un număr triplu de rezervări la hotelurile din Craiova, față de aceeași perioadă din anii precedenți. Datorită locului obținut, Craiova s-a clasat automat și în topul celor mai frumoase luminițe de Crăciun din Europa.

Totodată, începând de astăzi, hotelierii, agențiile de turism și toate companiile sau instituțiile care lucrează în domeniul turismului din Craiova au dreptul să utilizeze oficial logo-ul „European Best Christmas Market” pe toate comunicările, site-urile, fotografiile sau imaginile difuzate/distribuite”, a mai transmis primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.