În acest mod, “cumpărătorii vor beneficia de apă minerală plată direct de la robinetul de acasă, fiind scutiţi de costurile achiziţiei de apă plată îmbuteliată, costuri ce, în 35 de ani, ajung la 20.000 de euro, adică preţul unei garsoniere într-un cartier periferic”, susţin organizatorii.

De asemenea, printre cele mai spectaculoase promoţii desfăşurate la târg, se află o excursie de 5 stele oferită de Valetta Residence în oraşul Valetta, capitala Maltei. În acest fel, vizitatorii care îşi rezervă un apartament în ansamblu, se înscriu automat în tombola pentru un sejur de 7 zile pentru două persoane.

Un alt punct de atracţie al ediţiei de primăvară este prezenţa la stand a celei mai mari agenţii imobiliare din Qatar – MDProperties Dubai, ce aduce în oferta sa un ansamblu rezidenţial de 92 de vile. Fiecare imobil are o suprafaţă de 850 mp, cinci dormitoare şi cinci băi, grădină privată, lift şi piscină. Ansamblul se construieşte în cartierul Al Waab, aproape de Ramada Plaza, iar preţul unei astfel de case depăşeşte 3 milioane de euro. Aceeaşi agenţie aduce la Târgul Imobiliar de la Bucureşti oferte pentru locuinţe atât din Arabia Saudită, cât şi din Europa, în special din Anglia.

“România este o ţară fascinantă, surprinzătoare, plină de contraste şi de frumuseţi ascunse. Uneori poate fi derutant şi frustrant, în special dacă e vorba de celebra birocraţie. Sunt oferte multiple de locuinţe, de şcoli şi de locuri de relaxare, dar e greu pentru cineva din altă ţară să aleagă. Ştiu prea bine, chiar eu am fost în situaţia aceasta. De aceea, Imoteca vine la această primă ediţie internaţională cu serviciul Well Come Expats: un serviciu complet şi complex, care oferă expaţilor asistenţă completă şi personalizată atât pentru alegerea locuinţei, cât şi pentru şcoli, grădiniţe, bone şi menajere, locuri de petrecere a timpului liber sau cabinete medicale. În plus, consultanţii Imoteca sunt alături de expaţi explicându-le obiceiuri, practici locale, istorie şi cultura românească şi punându-le la dispoziţie chiar şi un helpline permanent', susţine Rafaela Nebreda, reprezentanta companiei.

În ceea ce priveşte oferta naţională de locuinţe a celor de la Imoteca, se remarcă variaţia de preţuri. Astfel, în timp ce o garsonieră în Pantelimon costă 19.000 de euro (plus TVA), un apartament cu patru camere în ansamblurile – boutique promovate, situate în zone exclusiviste, precum Dorobanţi sau Kisselef, depăşeşte 700.000 de euro (plus TVA).

La capitolul dezvoltatori imobiliari, aceştia au ales să construiască în zone periferice Capitalei, precum Corbeanca unde se pot cumpăra vile, cu teren de cel puţin 200 mp, destinate în general familiilor cu venituri peste medie. Un proiect important din această zonă este Flamingo Park, primul proiect de urbanism american care îşi propune să construiască un întreg oraş, cu 500 de case cu grădină, în următorii zece ani. Proiectul, prezentat în cadrul ediţiei de primăvară a tIMOn, cuprinde 64 case individuale şi 72 de townhouses, dezvoltate pe o zonă de 10,6 hectare. În cazul acestui ansamblu rezidenţial, dezvoltatorii oferă o piscină drept cadou, în cazul celor care se mută împreună cu patru prieteni. Tot în Corbeanca există şi Shine Residence, un ansamblu de vile tip duplex care au o suprafaţă de 120 mp utili şi 225 mp de teren. Pe durata târgului, dezvoltatorul va oferi un discount de 15.000 de euro şi va vinde vilele cu 70.000 de euro.

Investitorii din zona imobiliară s-au orientat, totodată, în dezvoltarea de ansambluri de locuit în Otopeni, iar o parte dintre oferte sunt prezentate în cadrul târgului de la Arena Naţională. Astfel, The Concept vine la Bucureşti cu proiectul Toscana Residencial Park, un ansamblu rezidenţial care are disponibile spre vânzare 223 de apartamente cu două şi trei camere, la preţuri ce pornesc de la 43.600 de euro. De asemenea, alte 500 de apartamente sunt puse la dispoziţia celor interesaţi în ansamblul Felicity, aflat la 6 kilometri de Bucureşti, foarte aproape de zona Băneasa. Preţurile promovate încep de la 59.400 euro (plus TVA).

În plus, sunt disponibile oferte pentru vile construite între Tunari şi Otopeni, în proiectul imobiliar Joya Residence lansat în premieră la târg. Ansamblul este compus din opt clădiri, fiecare având între 8 şi 10 vile, iar oferta în perioada târgului pentru un tip de vilă este de 69.000 de euro (plus TVA). Primii 15 cumpărători primesc un loc de parcare gratuit şi un voucher de la Mobexpert în valoare de 2.000 de euro.

În ceea ce priveşte educaţia antreprenorială în domeniul imobiliar, organizatorii au în program cursuri gratuite de sustenabilitate susţinute de voluntarii EFdeN. Exclusiv la târg, aceştia vor susţine două cursuri pe zi – unul de la ora 12:00 şi altul de la ora 17:00, la care pot participa gratuit toţi vizitatorii târgului.

Conceptul new-yorkez de locuinţă poate fi găsit şi în România, la Braşov, prin intermediul a două clădiri rezidenţiale, botezate Manhattan – imobil cu 16 niveluri şi 195 de apartamente, şi Brooklyn – imobil cu 9 etaje, cu 119 apartamente şi 16 birouri/spaţii comerciale, sub titulatura dezvoltatorului Signature. Totodată, complexul cuprinde 342 de locuri de parcare localizate pe trei niveluri subterane. Preţurile de vânzare variază între 29.900 de euro (inclus TVA) pentru o garsonieră şi 69.900 de euro (cu TVA) pentru un apartament cu trei camere.

EFdeN este o echipă interdisciplinară cu peste 70 de tineri pasionaţi, studenţi la arhitectură, inginerie, comunicare sau management. În prezent, locuinţa EFdeN este Primul Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort din România şi poate fi vizitată la Bucureşti.

Per ansamblu, dezvoltatorii, dar şi agenţiile imobiliare, prezintă în cadrul târgului de profil de la Bucureşti un număr de 300 de ansambluri rezidenţiale româneşti, cu aproximativ 30.000 de unităţi locative noi, precum şi câteva mii de proprietăţi în Marea Britanie, Scoţia, Bulgaria, Spania şi Arabia Saudită.

La Târgul Imobiliar Naţional, o serie de expozanţi au decis să ofere drept discount pentru perioada evenimentului valoarea TVA, ofertele acestora rezultând într-un discount între 5 şi 19%.

Târgul Imobiliar Naţional tIMOn are loc în perioada 25 – 28 mai, la Arena Naţională din Capitală, intrarea VIP, iar programul de vizitare este zilnic între orele 10:00 – 20:00. Preţul unui bilet este 10 lei, dar vizitatorii pot descărca invitaţia gratuită de acces de pe site-ul www.timon.ro.