Evenimentul Zilei > Social > ÎNGROZITOR! Coșmar pentru un TÂNĂR! I s-au BĂTUT CUIE în genunchi și a fost ARUNCAT într-un CANAL. Atenție, IMAGINI ce vă pot AFECTA EMOȚIONAL
ÎNGROZITOR! Coșmar pentru un TÂNĂR! I s-au BĂTUT CUIE în genunchi și a fost ARUNCAT într-un CANAL. Atenție, IMAGINI ce vă pot AFECTA EMOȚIONAL

ÎNGROZITOR! Coșmar pentru un TÂNĂR! I s-au BĂTUT CUIE în genunchi și a fost ARUNCAT într-un CANAL. Atenție, IMAGINI ce vă pot AFECTA EMOȚIONAL

Costel Nistor, un tânăr de 32 de ani din Bârlad, care are un retard mintal de gradul 2, a fost aproape ucis din bãtaie de un cioban de la o stânã din satul Crâng, comuna Ciocani.

Tânărul a fost gãsit de proprietarul stânii, Ghitã Rosca, într-un canal cu apă, bătut îngrozitor, având cuie bătute în genunchi, agonizând. Seful stânii a vrut să mușamalizeze întâmplarea, dar dupã o sãptãmânã de la comiterea faptei a fost nevoit să cheme ambulanța,care l-a dus pe tânãrul bârlãdean mai mult mort decât viu, în șoc septic, la spitalul din Bârlad, unde a stat internat 27 de zile, notează vremeanoua.ro.

Polița din comuna Ciocani este inexistentã, nefiind de gãsit niciun sef de post sau adjunct, iar polițiștii bârlãdeni spun cã acest caz nu este de competența lor. Pentru cã medicul legist nu are nicio solicitare de efectuare a vreunui control pentru a emite un certificat medico legal, dosarul penal deschis în momentul în care Costel Nistor la spitalul bârlãdean, ar putea primi solutia de clasare! Cam atât valoreazã pentru autoritãtile vasluiene viata unui tânãr, cu retard, care nu-si poate apãra drepturile: nici o pedeapsã pentru ciobanul agresiv de care stie tot satul cã este un betiv si un bãtãus, nicio sanctiune pentru stãpânul stânii,

„Pe 22 mai a venit la noi un proprietar de stânã, de la Crâng (comuna Ciocani), Ghitã Rosca si ne-a zis sã-l lãsãm pe Costelus sã munceascã la el la stânã ca sã câstige un ban. A plecat acolo si nu mai stiam de el decât cã este bine, din ce ne transmitea domnul Rosca, deoarece el are si o boxã de carne în piata Bârlad si ne vedeam cu el mai des. Pe 27 iulie ne-am trezit cã vine la noi si ne cere buletinul lui Costel, pentru ca sã-i depunã banii într-un cont la CEC, ceea ce mie mi-a stârnit curiozitatea. Cum adicã sã depunã bani? Nu mi-a spus cã este bãtut la spital. Pânã la urmã mi-a zis cã este în spital si când m-am dus la Costel m-am îngrozit, era bãtut în ultimul hal. Mi-a spus cã a fost bãtut de ciobanul de la stânã, Tãhut Rusu, un om foarte violent. Nici nu stim de unde este, unde l-o fi gãsit domnul Rosca. Nu mi-a spus acest domn Rosca în ce hal era bãiatul meu, el mi-a zis doar cã are o zgârâieturã, a cãzut într-o groapã, nu este grav. Nu mi-a spus cã a fost agresat! Bãiatul este bãtut, uitati ce diagnostice are la iesirea din spital, unde a stat 27 de zile internat!” a spus Mariana Nistor.

Când a fost adus la Compartimentul Primiri Urgente de la spitalul din Bârlad, Costel Nistor avea un picior (stângul) necrozat, infectie generalizatã, soc septic. Erau afectat ambele picioare si urechea stângã. „A stat internat de pe 26 iulie pânã pe 22 august, la sectia chirurgie plasticã recuperatorie.

Diagnosticul la externare este „Hematom infectat posttraumatic coapsã, genunchi si gambã stg, necrozã tegumentarã întinsã regiunea rotulianã si gamba stg, escare decubit dr, gleznã dr. Infectatã, plagã contuzã si hematom pavilionul urechii dr., soc septic„.”, ne-a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. 

„Este înregistrat la Politia Ciocani un dosar penal pentru loviri si alte violente, în acest caz. Cazul este în atentia unui procuror, iar la finalul cercetãrilor vor fi stabilite concluziile legale”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Seful Postului de Politie Ciocani nu este de gãsit, iar cum la dosar nu existã plângere prealabilã, pentru cã n-a fost acceptatã plângerea mamei, fiind cerutã plângere fãcutã de victimã, adicã de Costel Nistor, care nu se poate deplasa, dosarul va avea cu sigurantã o singura concluzie… clasarea! Si nu ne mirã, deoarece am discutat si cu Gheorghe Rosca, stãpânul stânii, care ne-a spus si nouã cã nu a fost nicio bãtaie! „Nu, ei au bãut acolo, ca bãietii, s-au cam îmbãtat, iar el (Costel Nistor- n.r.), care este si oleacã retardat, a cãzut pe niste lemne s-a julit, a cãzut într-o groapã cu apã. Ciobanul de care spune el cã l-a bãtut a si plecat de la mine de la stânã… Eu l-am îngrijit cum m-am priceput, câteva zile, am zis cã-i trece, l-am dat cu alifie, dar când am vãzut cã îi este rãu am chemat ambulanta si l-au luat la spital”, a spus Gheorghe Rosca pentru vremeanoua.ro.