Evenimentul Zilei > Monden > Tamara Buciuceanu Botez, vești proaste! Doctorii fac tristul anunț: „Din păcate…”
Tamara Buciuceanu Botez, vești proaste! Doctorii fac tristul anunț: „Din păcate…”

Tamara Buciuceanu Botez, vești proaste! Doctorii fac tristul anunț: „Din păcate…”

Nu sunt vești tocmai bune venite dinspre Spitalul Elias.

Marea doamnă a teatrului și filmului românesc, Tamara Buciuceanu Botez, se află internată în stare critică, de mai bine de o săptămână, la Elias.

Medicii au anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt, Silvius Negoiță, că starea ei de sănătate s-a agravat în ultima perioadă. Tamara Buciuceanu este în continuare intubată și ventilată mecanic.

„Este într-o stare gravă, intubată și ventilată mecanic. Este într-o stare severă. Starea dumneaei s-a agravat”, a declarant purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă.

În vârstă de 90 de ani, actrița Tamara Buciuceanu Botez s-a internat la Elias  pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-a acutizat.

De-a lungul prodigioasei cariere, Tamara Buciuceanu Botez a jucat roluri memorabile în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film.

Marea doamnă a teatrului și filmului românesc s-a născut în 1929, la Tighina, în Republica Moldova. Cariera ei numără peste 1500 de roluri, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu, în „Cuibul de viespi” (regia lui Horea Popescu), Chirița din „Chirița în provincie” (regia lui Alexandru Dabija), Isoscel din „Liceenii” (regia lui Nicolae Corjos).