Nume de rezonanță ale teatrului și filmului românesc se alătură la realizarea scurtmetrajului de animaţie 3D, „Colinda”.

Povestea puștiului dependent

de Internet Tamara Buciuceanu Botez, Horațiu Mălaele, dar și Valentin Uritescu se numără printre marii actori ai producției de 30 de minute ce va avea premiera în primăvara anului 2015, la cinema Studio, anunță animationmagazine. eu. „Colinda este povestea unui puști super internautizat pe nume Ţuţu, care, printr-o conjunctură ajunge la bunici, undeva într-un sat uitat de lume, fără Internet și curent. În urma unor aventuri în spațiul fascinant al satului, necunoscut de el, devine din îngurgitatorul de informații, fascinantul creator de povești”, a povestit Octavian Frecea, autorul scurtmetrajului. „Colinda” durează 30 de minute iar unele personaje animate sunt măști populare românești realizate în 3D Maya. La realizarea producției au mai participat Adrian Băluță, Dan Rebegea, Cristian Scărlătescu, Costin Bărbulescu și Dan Neda. Printre colaboratori s-a numărat și regretatul animator Robert Wegemann.

Scurtmetrajul a obținut 385.500 de lei la concursul de proiecte organizat de Centrul Național al Cinematografiei.

CV

Octavian Frecea, fost animator la TVR, a participat la realizarea serialului de animație „Oacă și Boacă”, regizat de Bob Călinescu – primul serial de desene animate produs de TVR, în anii ’70. Pe cartea sa de vizită este trecut și lungmetrajul de animație „Aventurile lui Piccolo și Saxo” 3D, coproducție România-Franța, 2006. Octavian Frecea a contribuit și la proiectul de animație „Harap Alb 3D”, la MediaPro Pictures.