Consilierul lui Viktor Orban, scenariu bizar: Talibanii controlează granițele Europei

Consilierul lui Viktor Orban, scenariu bizar: Talibanii controlează granițele Europei

Consilierul pe probleme de securitate, un apropriat al premierului Ungariei, a lansat o ipoteză bizară legată de intrarea migranților în Europa. Acesta susține că talibanii ar decide cine intră în statele europene.

Autoritățile statelor naționale europene nu ar fi cele care decid cine poate trece granițele. Hotărârea ar fi luată de talibani. Perspectiva îngrijorătoare îi aparține unuia dintre apropiații lui Viktor Orban.

Decizii luate de talibani

György Bakondi,simpatizant al lui Viktor Orban, susține că deciziile legate de intrările în statele europene ar fi luate de talibani. Consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar susține că statele europene nu ar avea un cuvânt de spus în acest sens.

Mai mult, Bakondi crede că în statele UE pot ajunge infractori, îndrumați de talibani. Persoanele deosebit de periculoase s-ar infiltra cu lejeritate printre migranți, susține avocatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Una dintre zonele problematice în acest sens ar fi mai ales în cazul frontierei sârbo-ungare. Pe partea sârbă m, mai numeroși traficanți afgani ar fi încercat să ocupe teritoriul.

Vizavi de deciziile luate de talibani, în zona respectivă ar avea loc confruntări cu arme. Consilierul pe probleme de securitate a lui Viktor Orban susține că autoritățile ar fi supuse presiunii din acest motiv.

Traficanții ar avea legături cu serviciile secrete afgane

Autoritățile ungare ar fi prins un număr mare de traficanți de persoane în zona respectivă. Potrivit consilierului lui Orban pe probleme de securitate, aceștia ar fi ghidați de talibani.

Mai mult, guvernului taliban ar avea interes în a maximiza utilizarea rutei de trafic de persoane prin Ungaria. În acest sens, ar putea fi obținute câștiguri financiare substanțiale.

„Ei vor să influențeze ce naționalități și ce organizații teroriste pot trece granița.”, a afirmat György Bakondi.

 

György Bakondi susține că intrările în Europa sunt controlate de talibani

György Bakondi. Sursa foto: Instagram

Tunisianul care a ucis două persoane în Belgia, controlat de talibani

Omul lui Orban a afirmat că inclusiv tunisianul care a ucis doi suporteri suedezi de fotbal în Belgia s-ar fi infiltrat printre migranți, ajungând ulterior să comită actul de terorism.

,, Afluxul necontrolat de persoane neidentificate prin intermediul criminalității organizate reprezintă o amenințare serioasă la adresa securității publice și naționale în Europa.”, a adăugat consilierul lui Orban.

De altfel, Bakondi consideră că teroriștii se pot infiltra cu ușurință mai ales în statele europene cu populație mare. Declarațiile consilierului în securitate vin la scurt timp după ce premierul ungar a criticat cererea lui George Soros legată de desființarea granițelor. Viktor Orban militează pentru suveranitatea statului pe care îl conduce.