În intervenţia sa de la Digi 24, CTP a adăugat că o măsură care este acum în vigoare trebuie eliminată sau modificată.

Jurnalistul a indicat-o pe cea cu privire la posibilitatea persoanelor peste 65 de ani de a ieşi la cumpărături în intervalul orar 11:00-13:00.

„A fost o ieșire de imagine a președintelui, care vine după intervenția foarte dură în legătură cu carantinarea forțată a persoanelor peste 65 de ani, vânturată în spațiul public în ultimele zile, și vine după intervențiile cam toate dure, însă corecte.

A simțit acum nevoia să compenseze într-un fel asprimea sa de până acum cu acest anunț făcut cu mai bine de 3 săptămâni înainte de 15 mai.

Putea să-l facă pe 1 mai, pe 10 mai. De ce atât de devreme? Pentru a detensiona oarecum starea opiniei publice după aceste discursuri foarte aspre și de a da o perspectivă oamenilor, o speranță, că lucrurile, măcar în privința libertății de mișcare, se vor îmbunătăți.

Există o prevedere în regulile pe care domnul președinte a precizat că trebuie să le respectăm în continuare și a făcut-o pentru că tendința oamenilor, cum li se spune că urmează o relaxare, imediat fac un scurt circuit în cap și spun că de mâine!

Și vor fi, chiar și cu precizarea fermă și repetată a președintelui, vor fi inși care de mâine vor țipa la polițiști că nu mai au nevoie de declarație.

S-a dovedit ineficientă (n.r. – prevederea despre intervalul 11:00-13:00, în care e permisă ieșirea la cumpărături a persoanelor peste 65 de ani), oamenii s-au înghesuit în intervalul acesta, au fost destui cei care nu aveau 65 de ani și au venit în acest interval, în special în perioada Sărbătorilor.

E un interval prea scurt pentru niște oameni, unii mult în vârstă, e nepotrivit. Deja, de la sfârșitul acestei săptămâni, vom avea temperaturi de 25 de grade, care la ora prânzului sunt cele mai mari.

Ar trebui înlocuit măcar intervalul orar, dau o sugestie, schimbat de la 8:00 la 11:00 și nu în intervalul de la prânz. Asta nu poate să aștepte, ar trebui schimbată imediat.

Dacă lucurile ar fi fost lăsate cum au dorit unii politicieni, liber, lax, atunci ar fi fost jale! Și cu asta folosesc un eufemism.

Este nevoie de astfel de măsuri dure, să nu uităm câte dosare penale s-au alcătuit în această perioadă, aproape 500, câte zeci de mii de inși au fost amendați și câte zeci de milioane de euro au însumat aceste amenzi. E clar că mulți nu respectă decât liber constrâns.

Cât avem în pandemie? O lună jumate. Dacă până acum au ținut seama de frica de infectare, tot atâta o să-i afecteze și de acum înainte.

Ce s-a întâmplat până acum o să se întâmple și de acum înainte. Oamenii nu vor fi nici mai înfricoșați și nici mai responsabili sau iresponsabili decât au avut ocazia să demonstreze în această lună și jumătate.

Prin urmare, e corect ca măsurile să nu se schimbe până la încetarea stării de urgență”, a subliniat gazetarul conform digi24.ro.