Evenimentul Zilei > Actualitate > SUTE de percheziții la samsarii de fier vechi! Prejudiciul este de 10 MILIOANE DE EURO!
SUTE de percheziții la samsarii de fier vechi! Prejudiciul este de 10 MILIOANE DE EURO!

SUTE de percheziții la samsarii de fier vechi! Prejudiciul este de 10 MILIOANE DE EURO!

Polițiștii fac, în această dimineață, 151 DE PERCHEZIȚII la persoane din București, Ilfov, Iași, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman, Argeș și Dâmbovița, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu produse feroase, anunță IGPR.

Sute de polițiști caută acul în carul cu fân!

„Sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, peste 600 de polițiști efectuează 151 de percheziții și pun în aplicare 116 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliție.

Contracte de 59 de milioane de euro pentru o firmă de fier vechi!

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, în perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice și juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deținut ar fi înregistrat achiziții fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăți comerciale cu comportament de „tip fantomă“.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 10 MILIOANE DE EURO.

„Dosarul penal este instrumentat de polițiștii DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București“, mai precizează comunicatul de presă al IGPR.

Acțiunea beneficiază și de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.