Credincioşii veniţi la schit au urcat în miez de noapte în munte, pe un drum lung de aproape două ore, iar în vârful muntelui le-au fost alături şi turiştii veniţi special pentru această ceremonie şi pentru Drumul Crucii.

"Biserica tinerilor"

„Slujba este altfel aici faţă de cum este în oraş. An de an vin tot mai mulţi oameni pentru că au auzit că aici se întâmplă ceva deosebit”, povesteşte o femeie în vârstă. 

„Este prima dată când particip la o slujbă de Înviere în vârful muntelui şi sunt impresionată. Sunt extrem de emoţionată”, spune o turistă.

După slujbă călugării de la schit au împărţit paşte tuturor celor prezenţi, după care turiştii s-au retras în cabane unde au avut parte de o masă festivă.

Pentru că aici în munte vin foarte mulţi tineri la schit, părintele Daniel, stareţul lăcaşului, spune că biserica din Straja este cunoscută ca „Biserica tinerilor”.

Schitul din lemn ce străjuieşte  vârful muntelui Straja a fost construit în anul 1999 de Emil Părău, un om de afaceri din zonă. Pentru a ajunge la el, credincioşii care preferă acest loc intim urcă pe jos aproximativ 15 minute, pe o cărare ce porneşte din centrul Staţiunii turistice Straja, de la baza telescaunului.