Evenimentul Zilei > International > Sute de morţi din cauza caniculei. Morgile din Pakistan au devenit neîncăpătoare | GALERIE FOTO
Sute de morţi din cauza caniculei. Morgile din Pakistan au devenit neîncăpătoare | GALERIE FOTO

Sute de morţi din cauza caniculei. Morgile din Pakistan au devenit neîncăpătoare | GALERIE FOTO

Peste 350 de persoane au murit din cauza valului de căldură care afectează oraşul pakistanez Karachi, al doilea ca mărime din ţară. De patru zile, temperaturile nu au scăzut sub 40 de grade Celsius iar guvernul decretat starea de urgenţă şi a a solicitat ajutorul armatei, transmite CNN.

Temperaturile au ajuns sâmbătă la 44,8 grade Celsius, acesta fiind punctul maxim atins în Pakistan în ultimii 15 ani, relatează CNN. Duminică, temperaturile au scăzut la 42,5 grade Celsius, tendinţă care va continua în zilele următoare.

Agenţia France-Presse a anunţat că 47 de grade Celsius este recordul de temperatură pentru luna iunie în Karachi. Guvernul pakistanez susţine că în mai 1938 s-au înregistrat 47,8 grade Celsius, recordul absolut din întreaga ţară.

Ministrul Sănătăţii Jam Mehtab Hussain Dahar, a declarat pentru Geo.tv, post afiliat la CNN, a declarat că cel puţin 347 de persoane au decedat în diverse spital din Karachi. Nu există însă informaţii exacte cu privire la cei răpuşi de caniculă în propriile locuinţe.  Cel puţin una din morgile din Karachi a anunţat că este depăşită de numărul de morţi înregistrat în ultimele zile, relatează Geo.tv.

Un val de caniculă a afectat India luna trecută, provocând moartea a peste 1.000 de persoane într-o săptămână.