Sute de medici solicită distribuția globală a vitaminei D. Efectele sunt extraordinare în lupta cu virusul

Sute de medici solicită distribuția globală a vitaminei D. Efectele sunt extraordinare în lupta cu virusul

Peste două sute de medici și oameni de știință s-au reunit pentru a sprijini distribuția mondială a vitaminei D cu scopul de a ajuta la tratarea infecțiilor Covid, la reducerea spitalizărilor şi a deceselor.

Medicii fac apel la toate guvernele și sistemele de sănătate din întreaga lume să recomande și să distribuie imediat vitamina D populațiilor adulte.

Statisticile arată faptul că 70% din populația lumii este deficitară în vitamina D și are o funcție imunitară inferioară. Toate cercetările medicale actuale arată că deficiența de vitamina D este numitorul comun cu privire la spitalizare şi deces. Vitamina D este ieftină şi cel mai puţin toxică.

Abordarea deficitului de vitamina D ar trebui să fie prioritatea principală pentru guvernele din întreaga lume

Deficitul de vitamina D este definit medical ca fiind mai mic de 20ng / ml (50 nmol / L) și afectează peste 33% din populația lumii. Insuficiența de vitamina D este definită ca fiind mai mică de 30ng / ml (75 nmol / L) și afectează peste 50% din populație. Pentru a aduce vitamina D în circulație la un nivel minim suficient (30ng / ml), se recomandă majorității oamenilor să consume 6200 de unități internaționale (UI) de vitamina D în fiecare zi.

Deficitul de vitamina D este mai frecvent la persoanele cu pielea închisă la culoare, datorită conținutului ridicat de melanină, care blochează absorbția soarelui. Deficiența este frecventă și pentru persoanele care sunt obeze. Populația în vârstă este, de asemenea, deficitară, mai ales dacă este blocată în casă din cauza problemelor medicale.

Medicii au analizat peste 188 de lucrări științifice despre vitamina D și sunt de acord:

• Niveluri mai mari de vitamina D din sânge sunt asociate cu rate mai mici de infecție cu SARS-CoV-2. • Multe lucrări indică faptul că vitamina D afectează COVID-19 mai puternic decât majoritatea celorlalte condiții de sănătate, cu un risc crescut la niveluri mai mici de 30ng / ml (75nmol / L) și un risc sever mai mare la niveluri mai mici de 20ng / ml (50nmol / L) . • Nivelurile mai ridicate de vitamina D sunt asociate cu un risc mai scăzut al unui caz sever (spitalizare, terapie intensivă sau deces). • Studiile de intervenție și studiile controlate randomizate indică faptul că vitamina D poate fi un tratament foarte eficient. • Multe lucrări dezvăluie mai multe mecanisme biologice prin care vitamina D influențează COVID-19. • Studiile de intervenție și mecanismele biologice indică faptul că influența vitaminei D asupra COVID-19 este foarte probabil cauzală, nu doar corelație. • Pandemia COVID-19 se susține în mare parte prin infectarea celor cu vitamina D scăzută și că decesele se concentrează în mare parte la cei cu deficit.

Medicii și oamenii de știință sunt de acord că toți adulții ar trebui să ia 10.000 UI de vitamina D3 în fiecare zi timp de cel puțin două săptămâni

De asemenea, recomandă fiecărui adult să ia 4.000 UI de vitamina D3 în fiecare zi după aceea pentru a menține un nivel sănătos. Aceștia recomandă ca grupurile cu risc crescut (pielea închisă la culoare, excesul de greutate) să ia dubla cantitate. Pacienților care sunt spitalizați cu Covid-19 ar trebui să li se administreze o doză mai mare, care a fost esențială pentru a ajuta pacienții să se recupereze în două studii importante din 2020 . Pacienții cărora li s-au administrat zilnic 60.000 UI de vitamina D timp de 7 zile au fost mai predispuși să se recupereze fără complicații sau moarte.

De asemenea, medicii recomandă aportul de vitamina C la 500 mg, de două ori pe zi

Deoarece vitamina C este solubilă, cel mai bine este să o ingerați din când în când pe tot parcursul zilei. Majoritatea persoanelor sunt, de asemenea, deficitare în seleniu mineral. Medicii sugerează 200 de micrograme de seleniu pe zi. Zincul este la fel de important pentru oprirea replicării virale și poate fi consumat în doze de 30 mg pe zi.

Deoarece boala covid severă prezintă semne de coagulare a sângelui și de tromboze, medicii recomandă aspirină (325 mg / zi) cât durează simptomele.

Oxidul nitric este, de asemenea, important pentru menținerea nivelului de oxigen în sânge. Medicii recomandă alimente întregi vitamine din complexul B, care sunt foarte concentrate în alimente precum rădăcina sfeclei și spirulina. Pentru un tratament suplimentar, medicii recomandă o rețetă de ivermectină, un antiviral dovedit  eficient. Pentru mai multe informații puteţi găsi aici: VitaminD.News.

Ne puteți urmări și pe Google News