Editura Evenimentul si Capital

Sute de basarabeni VIN SPRE BUCUREȘTI! Artiștii români COVACI, ARȘINEL și LEȘE AU ADRESAT INVITAȚII să participe la evenimentul care se va desfășura de-o parte și de alta a Prutului. Un deputat român s-a alăturat marșului. UPDATE

Autor: | | 25 Comentarii | 3581 Vizualizari

Sute de tineri s-au pornit pe jos din Chișinău în direcția Bucureștiului, in Marsul lui Stefan cel Mare. Aflați la jumătatea traseului pe teritoriul Republicii Moldova, manifestanții au fost întâmpinați de parlamentarul de Iași, Petru Movilă, cu o donație considerabilă de alimente. Astăzi, artiști de pe ambele maluri ale Prutului s-au alăturat celor o mie de tineri cu invitații către toți cei cu inima română să participe la eveniment. Podul feroviar va putea fi trecut din nou, după 20 de ani, pe jos, iar frontiera cu Republica Moldova va fi înlocuită de o mare de flori.

UPDATE 2. Artiști de pe abele maluri ale Prutului sunt alături de cei o mie de tineri porniți din Chișinău pe jos spre București.

În această perioadă, pregătirile pentru refacerea Podului de Flori sunt în plină desfășurare. Evenimentul, care a reunit în anii ’90 românii de pe ambele maluri ale Prutului, ia din nou amploare. Inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012 a generat o solidaritate fără precedent, zilnic anunțându-și sprijinul pe rețelele de socializare mii de români.

Artiști din Republica Moldova și-au arătat susținerea față de Unire. Eugen Doga, Anastasia Lazariuc și Nicu Țărnă îi cheamă la Podul de Flori la Prut pe toți cetățenii din dreapta și din stânga râului peste care s-a trasat graniță nedreaptă.

Din România, artiștii Nicu Covaci de la Pheonix, Alexandru Arșinel și Grigore Leșe au adresat invitații către toți cei cu inima română să participe la evenimentul care se va desfășura de-o parte și de alta a Prutului. Podul feroviar va putea fi trecut din nou, după 20 de ani, pe jos, iar frontiera cu Republica Moldova va fi înlocuită de o mare de flori.

,,Mama mea e basarabeancă, tatăl meu e bănățean. Sunt extremele țării care e în întregime a noastră. Sperăm ca în curând Basarabia să revină în granițele românești. Lozinca Phoenix este găsește-ți șira spinării! Îndemn românii, cu mic, cu mare, să se îndrepte sâmbătă, 11 iulie, spre Ungheni, pentru ca Prutul să nu mai fie nicicând frontieră!”, a declarat Nicu Covaci.

,,Sunt alături de tot ce este legat de idealurile Basarabiei soră, cu toata dragostea”, a asigurat și actorul Alexandru Arșinel.

,,Trăim într-o Românie înconjurată de pământ românesc. A sosit vremea să arătăm lumii că avem onoare. Drumul tinerilor este un drum al istoriei, al gândirii care pune în cumpănă, incită și solicită, dar în același timp ne liniștește. Te pune pe drum. Dorința tinerilor este mare. Cred în forța tinerilor, în luminarea lor, care este înălțătoare. Mă alătur cu gândul ca într-o bună zi să avem o Românie întreagă”, a spus Grigore Leșe.

UPDATE 1. Un parlamentar s-a alăturat Marșului lui Ștefan cel Mare

În ciuda temperaturilor caniculare, tinerii continuă să meargă pe jos spre Prut, unde sâmbătă, 11 iulie, la Ungheni, cu începere de la ora 10:00, va fi refăcut Podul de Flori. Parlamentarul român Petru Movilă i-a întâmpinat cu o donație considerabilă de alimente și câteva cuvinte de încurajare pe cei aflați în marș: ,,Ați demonstrat că știți să luptați să învingeți! Vă felicit pentru curajul și perseverența voastră!

Deputatul Movilă a fost prezent și la Marea Adunare Națională de la Chișinău, alături de senatorul Dorin Dobra. Ambii au luat cuvântul pe scena din Piața Marii Adunări Naționale. Din București, alți parlamentari au adresat mesaje de susținere celor prezenți la manifestație și la Marșul lui Ștefan cel Mare: deputații Mircea Irimie, Bogdan Diaconu, Eugen Tomac, Nuțu Fonta, Aurelian Mihai, Grigore Crăciunescu, Adrian-Nicolae Diaconu, Ionuț Săvoiu, Ioan Tămâian, senatorii Marcel Bujor, Sorin Bota și Varujan Vosganian.

Veste MARE pentru toti pensionarii! Se intampla de la 1 aprilie si afecteaza pe toata lumea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI