Evenimentul Zilei > Politica > Surse: Fundaţia care va fi lansată de Ponta nu se va implica în politică
Surse: Fundaţia care va fi lansată de Ponta nu se va implica în politică

Surse: Fundaţia care va fi lansată de Ponta nu se va implica în politică

Fundaţia pe care fostul premier Victor Ponta urmează să o lanseze în perioada următoare, din care vor face parte foştii miniştri Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin, nu se va implica în politică, au declarat pentru Agerpres surse politice.

Potrivit acestora, noua structură se va numi "Asociaţia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", îl va avea ca preşedinte pe Victor Ponta şi ca vicepreşedinţi de Bănicioiu şi pe Constantin şi "nu va avea nimic de-a face cu politica" pentru că se va ocupa de proiecte internaţionale.

"În mod categoric fundaţia nu va avea nicio legătură cu politica, nu va participa la conferinţe să facă evaluarea clasei politice, evaluarea Parlamentului, sau să discute despre ce legi trebuie date în România. Deja Victor Ponta a fost la o conferinţă în China. (…) Pe modelul acela va lucra această fundaţie. Acolo au venit oameni de la mai multe fundaţii din lume şi au discutat pe mai multe teme", au precizat sursele citate, referindu-se la Conferinţa organizată la Beijing cu ocazia lansării "China – Central and Eastern European Countries Think Tank Network".

În afară de preşedinte şi cei doi vicepreşedinţi fundaţia va fi condusă de un board din care vor face parte alţi câţiva foşti miniştri din Guvernul Ponta.

Actele au fost deja depuse la Judecătoria Sectorului 5, iar instanţa decide pe 14 ianuarie dacă fundaţia poate deveni funcţională. Lansarea oficială a fundaţiei va avea loc după decizia instanţei.