Fostul premier Emil Boc se pregătește să intre în cursa pentru șefia PNL. Alți candidați care au susținere pentru a prelua hățurile partidului sunt Dan Motreanu, Cristian Bușoi și Cătălin Predoiu. EVZ a aflat, pe surse, că primarul Clujului, Emil Boc stă în expectativă și pune la cale un plan pentru a accede la șefia partidului. Fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, și-a modificat strategia susținerii lui Cătălin Predoiu. Astfel, Blaga și-a îndreptat atenția către liderul PNL Oradea, Ilie Bolojan, care este dorit de majoritatea organizațiilor din partea de nord a țării, cu excepția a două filiale. Emil Boc, alături de liderul PNL Alba Mircea Hava, mimează susținerea lui Bolojan, dar de fapt edilul Clujului își croiește calea către șefia PNL.

Întâlnirea de taină pro Bolojan

„Evenimentul zilei” a aflat, pe surse, că o întâlnire secretă a avut loc, vinerea trecută, la Cluj între liderii din Satu Mare, Sălaj, Cluj, Oradea, Alba, Bihor înainte ca șefii din teritoriu să se vadă duminică la Parlament cu președintele interimar al PNL, Raluca Turcan. Vasile Blaga nu a fost invitat la niciuna dintre întâlniri. Surse PNL au spus pentru EVZ, că Blaga sună ocazional oamenii din organizații pentru a afla ce se mai întâmplă prin partid. Liberalii ardeleni i-au transmis lui Bolojan că îl susțin pentru șefia PNL. El a exclus o candidatură, motivând că PNL are nevoie de un lider de la București.

Cine îl sapă pe Boc

Planul primarului din Cluj ar putea fi subminat chiar de către finul acestuia, Alin Tișe, președintele CJ Cluj și care a trecut în tabără lui Vasile Blaga în speranța că acesta îi va susține candidatura la șefia PNL. Dacă strategia lui Boc de a prelua puterea în partid eșuează, atunci fostul premier ar migra către PMPul lui Traian Băsescu împreună cu toată organizația din Cluj, au precizat surse din partid, pentru EVZ. În acest context, destrămarea PNL e iminentă, cu o migrație masivă către ALDE și PMP.

Foarte popular și agreat în PNL este fostul deputat Dan Motreanu care are cele mai mari șanse să câștige șefia partidului dacă reușește să-și rezolve problemele în justiție.

Te-ar putea interesa și: