Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare

Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare Sursa foto: Instagram

Fanii show-ului „Survivor” vor avea parte de o surpriză ușor inedită. Producătorii emisiunii au decis ca un anumit segment al versiunii în limba spaniolă să fie moderat de o prezentatoare generată de Inteligența Artificială (IA).

Pe numele ei, Alba Renai, dăcă putem spune astfel, prezentatoare virtuală a fost creată în toamna anului trecut de subsidiara „Be a Lion” care aparține gigantului de televiziune, Mediaset Spania.

Survivor, prezentat cu ajutorul Inteligenței Artificiale

De atunci și până în prezent Alba Renai a devenit o celebritate pe rețelele de socializare. De exemplu, contul de Instagram al prezentatoarei virtuale are peste 10.000 de urmăritori. Viitoarea moderatoare a show-ului Survivor a fost creată în urma unui studiu bazat pe opiniile a unui grup de250 tineri adulți. Tineri care au fost rugați să-și dea cu părerea despre cum ar trebui să arate.

Ca indicatori, cretorii au luat în considerare atributele fizice și atributele de personalitate, pe care participanții la studiu le-au considerat a fi cele mai importante la o femeie. Mai departe, „artizanii” prezentatoarei au generat pe baza datelor colectate un avatar, construit astfel încât să atragă cât mai multă audiență, notează publicația spaniolă El Pais.

Ne puteți urmări și pe Google News
Competitie Survivor

Sursa foto: Facebook

Fanii nu prea au apreciat decizia postului de televiziune

Decizia de a o pune pe Alba Renai în postura de prezentatoare a emisiunii „Survivor” a împărțit fanii în două tabere. Pe de o parte unii s-au bucurat, în timp ce alții au fost de extrem de indignați că emisiunea lor preferată va fi prezentată de o prezentatoarea care, de fapt, nu există în viața reală.

Alba Renai nu este primul „om de televiziune” generat de Inteligența Artificială. În Kuweit, un site de știri a prezentat prima prezentatoare virtuală în 2022. Fedha a primit „sarcina” de a prezenta jurnalul de seară pe pagina de Twitter al site-ului Kuwait News.

Alba Renai, prezentatoarea virtuală de la Survivor

Sursa foto: Instagram

„Sunt Fedha, prima prezentatoare virtuală care lucrează cu inteligență artificială, la Kuwait News. Ce fel de știri preferați? Să vă auzim părerile”, a întrebat prezentatorul digital în limba arabă. Videoclipun nu are mai mult de 13 secunde și a generat nenumărate reacții în mediul online. Chiar și jurnalișii au condamnat decizia postului de a pune pe post de prezentator o imagine generată de Inteligența Artificială.

Mai mult, reprezentanții presei se tem că locurile lor de muncă sunt acum amenințate de reporterii virtuali. „Joburile noastre sunt în pericol. Fedha şi colegele sale ne-ar putea înlocui într-un viitor apropiat” -- este doar unul dintre comentariile primite de Fedha, pe Twitter.