Evenimentul Zilei > Politica > Surpriză pentru Cîțu. Numirea sa atacată la Curtea Constituţională
Surpriză pentru Cîțu. Numirea sa atacată la Curtea Constituţională

Surpriză pentru Cîțu. Numirea sa atacată la Curtea Constituţională

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că social-democraţii analizează posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională propunere preşedintelui Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.
„Este posibil. Vom avea o discuție cu specialiștii din partid. Vineri avem ședinţă și vom discuta. Dar vom discuta și cu liderii celorlalte formațiuni parlamentare și vom avea cred o strategie comună”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.La numirea sa ca ministru de Finanțe, Florin Cîțu, a fost respins la Comisie, mai mult împotriva sa a fost votată și o moține de cenzură. Pe 9 decembrie, Partidul Social Democrat a depus o moțiune simplă împotriva acestuia. În urma dezbaterii din Senat s-a luat decizia ca moțiunea să treacă.

Pe 17 februarie, Florin Cîțu, propus ministru de Finanțe în guvernul Orban 2, a primit aviz de respingere în comisiile reunite de finanțe ale Parlamentului. La fel s-a întâmplat și pe 9 octombrie, în primul guvern Orban, când Florin Cîțu a primit aviz negativ din partea comisiei de specialitate.