Evenimentul Zilei > Sport > Şumudică se chinuie în Turcia! Şase meciuri şi niciun succes pentru tehnicianul român
Şumudică se chinuie în Turcia! Şase meciuri şi niciun succes pentru tehnicianul român

Şumudică se chinuie în Turcia! Şase meciuri şi niciun succes pentru tehnicianul român

Şumudică se chinuie în Turcia! Deşi a strâns deja şase partide la cârma grupării din oraşul Rize, Marius Şumudică nu a reuşit să obţină, până în acest moment, nici măcar o singură victorie.

Şumudică se chinuie în Turcia! Formaţia pregătită de tehnicianul român, Rizespor, a făcut în această seară, un nou pas greşit în prima divizie a Turciei. Alb – verzii au remizat, pe teren propriu, cu Sivasspor, scor 0 – 0, iar atacantul norvegian Alexander Soderlund şi ceilalţi coechipieri ai săi tremură tot mai serios pentru salvarea de la retrogradare.

Extrem de nervos la sfârşitul acestei confruntări de pe „Yeni Rize Şehir Stadium”, Marius Şumudică şi-a certat jucătorii şi a criticat, în special, lipsa de inspiraţie manifestată de aceştia în acţiunile din preajma careului lui Sivasspor.

„Am avut superioritate timp de aproape 70 de minute, dar jucătorii mei nu au reuşit un dribling şi nu au expediat şuturi spre poarta celor de la Sivasspor. Eu nu pot face mai mult. Nu beneficiez de un joy-stick cu ajutorul căruia să-i ghidez pe teren” a explicat, vizibil agitat, „Şumi”.

Şumudică are îndoieli serioase

După parcursul bun pe care l-a avut pe banca celor de la Gaziantep, pe care i-a dus până pe podiumul din Super Lig, antrenorul în vârstă de 49 de ani are serioase îndoieli că vă izbuti să repete aceste performanţe notabile şi la gruparea din Rize.

„Am avut succese şi la Gaziantep şi la Kayserispor, însă nu ştiu dacă voi reuşi să realizez aceleaşi rezultate şi aici, la Rizespor. Chiar dacă ar veni Jose Mourinho la Rizespor, tot nu ar putea să facă mare lucru” spune, sigur pe el, tehnicianul cu care Astra Giurgiu a cucerit titlul în Liga I, în sezonul 2015 – 2016.

Rizespor, formaţie înfiinţată în 1953, ocupă doar poziţia a cincisprezecea în campionatul din Turcia, iar Şumudică dă asigurări că nu este vina antrenorilor pentru situaţia delicată în care a ajuns trupa deţinută de compania de ceai Çaykur.

„Voi, cei din presă, aţi spus că antrenorii dinaintea mea nu erau valoroşi. Acum, nici eu nu sunt bun? Ce antrenor e necesar să vină la această echipă” i-a atacat Şumudică pe jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă.