Evenimentul Zilei > Politica > Sumă FABULOASĂ oferită pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Câţi bani va primi BISERICA de la Primăria Sectorului 1
Sumă FABULOASĂ oferită pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Câţi bani va primi BISERICA de la Primăria Sectorului 1

Sumă FABULOASĂ oferită pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Câţi bani va primi BISERICA de la Primăria Sectorului 1

Patriarhia Română ar putea să primească sprijin financiar din partea Primăriei Sectorului 1. Potrivit unui proiect de hotârâre, care va fi supus în dezbatere publică, Biserica ar urma să primească 10.000.000 de lei, pentru finanţarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului

Conform proiectului, ar urma să fie încheiat şi un protocol de colaborare între cele două părţi, astfel încât Biserica va sprijini prin toate mijloacele de care dispune activităţile cu caracter cultural organizate de Consiliul Local, având ca obiect punerea în valoare a patrimoniului cultural.

„Verificarea deconturilor justificative ale lucrărilor de execuţie se va face de către Direcţia Investiţii şi Direcţia Management Economic în cadrul aparatului de specialitate al Primarului sectorului 1“, reiese din proiectul de hotărâre.

De asemenea, potrivit expunerii de motive din respectivul proiect de hotărâre, nu trebuie neglijată nici contribuția pe care lăcașurile de cult o au asupra aspectului cultural și social. În decembrie 2010 Patriarhia Română a început edificarea Catedralei Mântuirii Neamului, numită în prezent Catedrala Națională, și a reușit ca, în această perioadă de 5 ani și jumătate, să execute corpul principal al bisericii pe o înălțime de 58 m.

Pe 28 iulie, Consiliul local al Sectorului 1 a respins proiectul de hotărâre care prevedea acordarea unui sprijin de 10 milioane de lei pentru finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului. Procedură de dezbatere publică se va încheia pe data de 22 septembrie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: