Suedia acuză Rusia că a amplificat criza arderii Coranului

Suedia acuză Rusia că a amplificat criza arderii Coranului

Guvernul suedez denunță o campanie de dezinformare a Kremlinului pentru a împiedica intrarea țării nordice în NATO.

Guvernul suedez acuză Rusia că a desfășurat o campanie de dezinformare în jurul recentelor proteste împotriva arderii Coranului cu intenția de a îngreuna aderarea țării nordice la NATO.

La o conferință de presă convocată miercuri, ministrul Apărării Civile, Carl-Oskar Bohlin, a acuzat că acele canale de propagandă susținute de Rusia au răspândit afirmația falsă că autoritățile suedeze s-au aflat în spatele protestelor împotriva arderii Coranului.

"Suedia este victima unei campanii de dezinformare susținută de state și actori asimilați statelor, care au ca scop să dăuneze intereselor suedeze și, în cele din urmă, intereselor cetățenilor suedezi", a spus Bohlin.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aceste evenimente, care au loc într-un moment în care există o situație de securitate tensionată, au fost opera unor oameni care au o legătură foarte slabă cu Suedia. Vedem cum aceste evenimente sunt prezentate într-un mod complet incorect în sfera informației, cu scopul de a prejudicia, și uneori chiar de a face un apel direct la a face rău Suediei și intereselor suedeze".

Acuzații lansate de Suedia și îndreptate către Rusia

Mikael Östlund, șeful de comunicare al Agenției Suedeze de Apărare Psihologică, a raportat că agenția sa a înregistrat cel puțin un milion de postări legate de Suedia de la cea mai recentă postare din 28 iunie.

"Rusia folosește aceste evenimente pentru a-și împinge agenda în mass-media și pe canalele pe care le controlează, iar mesajul este, evident, acela de a ne diviza în Occident și, de asemenea, de a crea anxietate și polarizare suplimentară aici, în Suedia", a spus el. "O ambiție evidentă a părții ruse este, desigur, de a face dificilă aderarea Suediei la NATO".

Bohlin a refuzat să comenteze dacă el crede că oamenii care au recurs la arderea Coranului sunt susținuți de ruși.

"Nu vreau să comentez despre indivizi, dar ceea ce pot spune este că impresia noastră generală este că cei mai mulți dintre acești actori au o conexiune foarte slabă cu Suedia ca țară, dar că, pe arena de raportare internațională, ei încă vor să pretindă că asta este ceva ce face Suedia, ceea ce este complet inexact".

sursa: RADOR / larazon.es